KENT
Giriş Tarihi : 23-03-2021 15:55   Güncelleme : 23-03-2021 15:55

TOROSLAR’DA HEYELAN RİSKİNE KARŞI İSTİNAT DUVARI ÖRÜLDÜ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen talepleri dikkate alarak, etkili yağış sonrası yol ve yaya güvenliğini sağlamak, bölgelerde yaşanan heyelan riskine karşı Toroslar’ın Atlılar (Sadiye) Mahallesi’nde taştan istinat duvarı ördü.

TOROSLAR’DA HEYELAN RİSKİNE KARŞI İSTİNAT DUVARI ÖRÜLDÜ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’ne bağlı ekipler, merkezde, kırsalda ve ovada çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Muhtarlardan ve vatandaşlardan gelen talepler üzerine de çalışmalar yürüten ekipler, Toroslar ilçesi Atlılar (Sadiye) Mahallesi’nde mahalle muhtarının talebi doğrultusunda bölgedeki eski okulun çevresine istinat duvarı ördü.

Yol ve yaya güvenliğini sağlamak için çalışma yürütülüyor

Büyükşehir ekipleri, yaşanan etkili yağış sonrası yol ve yaya güvenliğini sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan bölgelerde heyelan riskine karşı teknik ekip incelemesinin ardından taş duvarla istinat çalışmaları gerçekleştiriyor. Mahalle ve ilçelerin fiziki şartlarına göre çalışmalarını şekillendiren Büyükşehir ekiplerinin kent genelindeki çalışmaları plan ve program çerçevesinde sürüyor.

Toroslar ilçesi Atlılar (Sadiye) Mahalle Muhtarı Mutlu Özdemir, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir yetkililerinin ilçeyi ziyaret ettiğini ve talebi doğrultusunda bölgedeki eski okulun çevresine istinat duvarı örmek için ekiplerin kısa süre içinde geldiğini ifade ederek, “Sağ olsunlar ekipler geldi. Bu işi hallettiler. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer olmak üzere bütün Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekiplerine teşekkür ediyorum” dedi.

MERSİN KENT HABER

 
Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala