YEREL
Giriş Tarihi : 02-01-2016 16:38   Güncelleme : 02-01-2016 16:38

Vali 3 Ocak Mersin'in Kurtuluşunu Kutladı

Mersin Valisi Çakacak,"Vatanın her karış toprağında olduğu gibi Türk Milleti’nin şartlar ne olursa olsun esarete hiçbir zaman boyun eğmeyeceği, 3 Ocak 1922 tarihinde, Mersin’den tüm dünyaya bir kez daha haykırılmıştır. Bu gün, Mersin’in esaretten kurtarıldığı, tarihimizin altın sayfalarında yer alan destansı bir mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferdir" dedi.

Vali 3 Ocak Mersin'in Kurtuluşunu Kutladı

Mersin Valisi Özdemir Çakacak 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşunun 94. Yıldönümünde yayınladığı Mesajla kutladı.

 

 

 

Vali Çakacak,"Vatanın her karış toprağında olduğu gibi Türk Milleti’nin şartlar ne olursa olsun esarete hiçbir zaman boyun eğmeyeceği, 3 Ocak 1922 tarihinde, Mersin’den tüm dünyaya bir kez daha haykırılmıştır. Bu gün, Mersin’in esaretten kurtarıldığı, tarihimizin altın sayfalarında yer alan destansı bir mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferdir.

 

94 yıl önce Mersinlilerin birlik ve beraberlik içerisinde verdikleri kurtuluş mücadelesi sonucunda işgal sona erdirilmiş, Mersinlilerin göstermiş olduğu var oluş mücadelesi ile söz konusu Vatan olduğunda, Türk milletinin karşısında hiçbir gücün duramayacağı dost-düşman herkese ilan edilmiştir.

 

Farklı değer ve kültürleri bir arada yaşatan ve sahip olduğu farklılıkları birer zenginlik olarak gören Milletimiz; bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de el ele, kardeşçe, birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde sonsuza kadar var olmaya devam edecektir.

 

Yüzyıllardır farklı inanç, dil ve kültürleri bir arada yaşatan, hoşgörü ve barış medeniyetinin mirasçıları olan Biz Mersinliler de; birbirimizi sevgiyle ve kardeşçe kucaklayarak geleceğe umut ve kararlılıkla yürüyüşümüzü sürdürmekteyiz.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mersin’liler Mersin’e sahip çıkınız” sözünden hareketle; Mersinliler olarak birlik ve beraberliğimizi daima koruyacak, aziz şehitlerimizin emaneti olan vatanımıza sahip çıkacak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; Mersinli hemşerilerimin 3 Ocak Kurtuluş Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; kurtuluş mücadelesinde destan yazarak Türk milletinin gücünü tüm dünyaya gösteren bütün kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

 

EditörEditör