DÜNYA
Giriş Tarihi : 25-04-2017 16:03   Güncelleme : 25-04-2017 16:03

YENİŞEHİR BELEDİYESİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI SATRANÇ TURNUVASINI GERÇEKLEŞTİRDİ

11 yıldır geleneksel olarak yapılan Yenişehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası sona erdi. Turnuvaya 400 sporcu çocuk katıldı.

YENİŞEHİR BELEDİYESİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI SATRANÇ TURNUVASINI GERÇEKLEŞTİRDİ

 

Mersin Servet Tazegül Satranç Merkezinde 22 Nisan 2017 Cuma günü başlayan Turnuva da 6 yaş grubunun açılış hamlesini Dünya Hızlı Satranç Şampiyonu Ukraynalı Vassili Ivancuk yaptı.

 

Ayrıca turnuvaya katılan çocuklarla 23 Nisan Çocuk Şenliği de yapıldı, çocuklar palyaçolarla boyamalar yaparak gönüllerince eğlendiler. 7-8-9-12 yaş ve açık kategoride sporcular centilmence yarıştılar.

 

Dünya Satranç Federasyonu Asbaşkanı ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay’ın katılımıyla düzenlenen Satranç Turnuvası’nda dereceler şu şekilde paylaşıldı:

 

2011 doğumlular ;

1. İlker Coşkun 2.Mustafa Toprak Kaba 3. Ali Eray Çalışkan

 

7 yaş kızlar ;

1. Fatma Nisa Çelik 2. Süheyla Naz Bahar 3. Ece Su Kaya

 

7 yaş genel ;

1. İlhami Göktuğ Özen 2. Kasım Ülgüt 3.Toprak Eren Taylan

 

8 yaş genel ;

1. Burak Kayra Ünal 2. Ali Yiğit Uslu 3. Yiğit Emre Suna

 

9 yaş kızlar ;

1. Dize Mutlu 2. Sezen Demirok 3. İrem Duru Bulmuş

 

9 yaş genel ;

1. Mehmet Ali Karateke 2. Ege Özkan 3. Ege Can Eskidemir

 

 

Ödüller Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Yenişehir Belediyesi Başkan Yrd. Hayrullah Yücesoy, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nuran Kurtuluş, Kültür Sosyal İşler Md. Mahmut Alan, Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Ömer Faruk Ercan tarafından takdim edildi.

 

 

TSF Başkanı Gülkız Tülay yaptığı açıklamada; “Bugün çok önemli bir gün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı TBMM’nin kuruluşunun 97. Yılını kutluyoruz, Türkiye’ nin 81 ilinde 300 üzerinde ilçede Ulusal Egemenlik Satranç Turnuvaları düzenleniyor, katılımlar yüksek, bugün de Mersin de 11 yıldır devam eden Yenişehir Belediyesi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Turnuvasının kapanışını yapıyoruz. Ne mutlu sizlere, ne mutlu bizlere.Yenişehir Belediyesine teşekkür ediyorum, her zaman olduğu gibi satranç’a destek veriyorlar, bizlerle beraber yürüyorlar. En büyük teşekkürlerimi ailelerimize yapıyoruz ve katılan sevgili çocuklarımıza yapıyoruz. Ayrıca özveriyle çalışan İl Temsilciliğimize de teşekkür ediyorum” dedi.

 

6 tur üzerinden oynanan müsabakalar da ilk üç dereceye giren sporculara kupa, madalya 7-8 yaşın tamamına da madalya verildi.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör