KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 02-11-2021 16:41   Güncelleme : 02-11-2021 17:35

YENİŞEHİR KİTAP GÜNLERİ'NDE SEMİH İĞDİGÜL ETKİSİ

Yenişehir 1. Kitap Günleri, "Ben Bir Sokak Köpeğiyim" adlı kitabıyla ilgi çeken hayvan hakları savunucusu İğdigül'ün yanı sıra yazarlar, yayınevileri kitap severler yağmura rağmen büyük ilgi gösterdi.

YENİŞEHİR KİTAP GÜNLERİ'NDE SEMİH İĞDİGÜL ETKİSİ

"Ben Bir Sokak Köpeğiyim" kitabıyla Yenişehir 1. Kitap Günleri'nde sıradışı kişiliğiyle Semih İğdigül ilgi çekti.

Gerçek bir yol hikayesi dediği "Ben Bir Sokak Köpeğiyim"  ile hayvan severlerin dikkatini çekerken toplumu sokakta yaşayan  canlılara, sokak hayvanlarına  özellikle sokak köpeklerin yaşamlarına dikkat çekiyor.

Semih İğdigül, sokak köpeklerinin yaşamına dikkat çekmek için "DOSTUM" adını verdiği motorsiklet ile yollara düşeR 25 bin kilometre yol katledeR, 13 ay evden uzak gerçekleştirdiği gezinin doğu ucu  Gürcistan Batum Tiflis, Azarbeycan'da Bakü'de doğu tarafı tamamlanır. İğdigül eve dönmek için geçtiği yollardan  Hopa, Rize Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Çorum, Ankara üzerinden Mersin'e dönmektir.

İğdigül, ani bir kararla yeniden sokak köpeklwri için Batı'ya yömelir Ver elini Ankara, Düzce, Sakarya, Karadeniz Ereğlisi, derken yolculuğu Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Gelibolu, Çanakkale.

Gittiği her yerlerde  etkinlikler düzenlenir, bu etkinliklerde İğdigül konuşmalar yapar.Hayvan sevgisi bilinci yaratan söyleşileri büyük ilgi çeker çocukların sevgisini kazanır. 

Uzun süren etkinlikler ve yolculuğun ardından Annesinin yaşadığı İzmir'de bir süre kaldıktan sonra yeniden tollara düşen Semih İğdigül, Antayla Serik Üzerinden Mersin'e kaza yapmadan döner.  Ama Mersin'e yakın bir yerde kaza geçirir.

Yenişehir Kitap Günleri'nde kendisiyle yaptığımız söyleşide Mersin'den İzmir'e kadar yaya sokak köpeklerinin yaşadıkları olumsuzluklara dikkat çekmek için yola çıkan bir çılgın olduğunu, "Tüm bunları sokak köpekleri için yaptım" diyor Kitap bu yolculukta uğradığı kentlerin hayvan barınaklarındaki vahim durumları ortaya koyuyor. yeterince sokak köpeklerinin bu yapılan hayvan barınaklarında sokak hayvanları için çağın gerektirdiği duyarlılık, özen ve sağlılkı koşulların yaratılmadığı gerçeğinin altı çizilmekte..

Ben Bir Sokak Köpeyiyim adlı kitabın gelirini sokak köpeklerine katkı için bağışladığını dile getiren yazar İğdigül, insanları sokak köpeklerine sahip çıkamaya çağırıyor.

Renkli kişiliğiyle toplumun ve medyanın ilgi odağı olan Semih İğdigül, sinema ve dizi oyunculuğylada alkış topluyor. Önemli dizilerde, sinemada oyunculuk yaparak yaşamını sürdürmekte.

Yenişehir 1. Kitap Günleri 14 Kasım 2021 tarihine kadar Pozcu FORUM AVM önü, GMK Bulvarı yanında kitap severlerin ziyaretlerini bekliyor.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala