KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 26-01-2022 19:39   Güncelleme : 26-01-2022 20:23

2022 Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü, Aydın Sevim'e Verildi

Bu yıl ikincisi düzenlenen Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü', araştırmacı yazar Aydın Sevim'e düzenlenen törenle verildi.

2022 Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü, Aydın Sevim'e Verildi

Mersin Kent belleğinin efsanesi Av. Şinasi Develi'nin aramızdan ayrılmasının ardından ilki geçen yıl düzenlenen Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü'nün yeni sahibi Aydın Sevim oldu.

Düzenlenen ödül törende 2. Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü Mersin Büyükşehir Kültür Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Bengi İspir Özdülger tarafından yazar Aydın Sevim'e verildi. Özdülger, Başkan Seçer'in covide yakalanması nedeniyle evinden çalıştığı ifade ettiği konuşmasında yazar Aydın Sevim'i kutlayarak bu ödülü Sevim'e vermekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Geçen yıl bu ödülü kazan yazar Turan Ali Çağlar,ödül töreninde yaptığı konuşmasında bu yıl ki ödülü kazanan Aydın Sevim'e ödülün layık görülme gerekçesini açıklarken, Mersin tarihiyle kültürüyle ilgili yaptığı özverili  araştırmalar, çalışmalar ve özgün yapıtlarıyla ödüle değer bulunduğunu belirtti. 1959 yılında Mersin'de doğan Sevim ilk, orta ve lise eğitiminin ardından İngiliz Dili ve Edebiyat, İtalyan Dili ve Edebiyatı Fakültelerini ardından Kültürel Miras ve Turizm Bölümlerini bitirdi. Bugüne kadar 4 Element, Mersin Panoraması,Mersin'de Posta ve Haberleşme, Mersin Yer Adları ve Kilikya Gezginleri adlı kitapları yayınlayan Aydın Sevim, Mersin ile ilgili yayınlanmış kitapları tek kitapta tolayarak dilimize çevirdiği Toros Dağları adlı kitabı kent kültürüne kazandırdı. Yaşamı boyu sanatın pekçok dalıyla da uğraşan Sevim, resim çalışmaları, koleksiyonları, yayınladığı makalelerle kent kültürüne hizmet sunmayı sürdürüyor..

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala