DÜNYA
Giriş Tarihi : 28-01-2018 12:34   Güncelleme : 28-01-2018 12:34

Afrin'den Mersin Mut'a Şehit Ateşi Düştü

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye'nin Afrin kentinde terör örgütü PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen piyade 27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ali Gümüş'ün memleketi Mersin'in Mut ilçesindeki baba evine acı haber ulaştı.

Afrin'den Mersin Mut'a Şehit Ateşi Düştü

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye'nin Afrin kentinde terör örgütü PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen piyade 27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ali Gümüş'ün memleketi Mersin'in Mut ilçesindeki baba evine acı haber ulaştı. Şehidin Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evine gelen askeri hayat acı haberi, baba Mükremin Gümüş'e verdi. Oğlunun şehit olduğunu öğrendikten sonra fenalık geçiren baba Mükremin Gümüş'e hazırda bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti. Baba Gümüş, oğlunun kendisini en son perşembe günü telefonla aradığını ve bir sıkıntısının olmadığını anlattığını söyledi.

 

 

BEBEK BEKLİYORLARDI

Anne Münevver Gümüş ise oğlunun şahadet haberini şehidin 6 aylık hamile eşi Hanife Gümüş ile birlikte Kayseri'de aldı. Geçen dünyaevine giren Şehit Ali Gümüş ile Hanife Gümüş'ün yakın bir zamanda bebek bekledikleri öğrenildi. Şehidin baba evi ve sokağına Türk bayrakları asılırken, yakınları da taziye için eve akın etti. 3 erkek kardeşin ortancası olduğu belirtilen şehidin, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kayseri'den Afrin'e gönderilen komando timinde yer aldığı bildirildi. Komando Uzman Çavuş Ali Gümüş'ün cenazesi helikopterli Mut Şehit Stadı'na getirildi.

Şehidin cenazesi, öğle namazının ardından Meydan Mahallesi'ndeki Eyüp Kahraman Camii'nde düzenlenecek töreni sonrası toprağa verilecek

DHA

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala