YAŞAM
Giriş Tarihi : 26-01-2022 16:11   Güncelleme : 26-01-2022 19:24

Atatürk Parkı'nda Yeni Liman Yapılamaz Paneline Çağrı

Mersin Çevre Platformu, "Atatürk Parkı'nda Yeni Liman Yapılamaz" paneline Mersinlileri davet etti.

Atatürk Parkı'nda Yeni Liman Yapılamaz Paneline Çağrı
Mersin Çevre Platformu bileşenleri Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenledikleri basın toplantısında "Atatürk Parkı'nda Yeni Liman Yapılamaz" paneline "herkesin katılımını bekliyoruz" çağrısında bulundu.
Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen Mersin Çevre Platformu adına yapılan basın açıklamasını okudu.
Başkan Antmen, "Atatürk Parkı’nda yapımı planlanan liman genişleme projesiyle; Atatürk Parkı’nın tümünün MIP A.Ş tarafından işgal edileceği ve Atatürk Parkı’nın tamamen konteynerlerle dolacağı açıktır. Yapılacak olan dolgu alanı bilimselliğe aykırı olup kent yaşamına ciddi zararlar verecektir. Mersin liman genişlemesi için yapılacak olan 176 bin m2 lik dolgu malzemesi Atatürk Parkı’ndan denize dökülecektir. Dolgu malzemesinin taşınması ile artacak olan trafik yükü ve oluşacak hava kirliliği, denizin dibinden çıkarılacak asbest zehri kentimizin sağlığını olumsuz etkileyecektir. Planlanan Liman genişleme projesinin inşaatı ve işletmesi sırasında kentimize ve sağlığımıza çok ciddi zararlar verecektir. Yapımı bilimsellikten uzak hukuksuz ve antidemokratik olan bu projeye Mersin’de herkes karşıdır.
Atatürk Parkını korumak yerine Bugün Mersin’in Akciğerlerine hançer saplayacak kirli bir yatırım olan Atatürk Parkı’nda liman genişleme yapım çalışmaları projesi, Atatürk Parkı’nı zamanla tamamen ortadan kaldıracaktır.
Mersinin simgesi olan Atatürk Parkı kentimizin akciğerleri olup, halkın sosyal olarak da nefes aldığı bir alandır. Mersin’de tarihten gelen ve bir değer olan Atatürk Parkı sürekli halkın kullanımında olmuştur. Liman genişleme çalışmaları Atatürk Parkı’nın halk tarafından kullanımını engelleyecektir.
Atatürk Parkı Halkındır. Hukuksuz bir şekilde rant uğruna heba edilmesine izin vermeyeceğiz. Atatürk Parkı’na sahip çıkmak için;
29 Ocak 2022 tarihinde Yenişehir Akademi Salonunda saat 14.00 te
Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen,
Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ünal Şahin ve
ÇEKSAM Başkanı Semra Kabasakal’ın konuşmacı olacağı
​ATATÜRK PARKINDA YENİ LİMAN YAPILAMAZ PANELİMİZE
​Başta kentimizin bütün Belediye Başkanlarını, Demokratik Kitle Örgütlerini, Meslek Odalarını, Sendikaları, Siyasi Partileri ve Mersin Halkını davet ediyoruz. " ifadeleri yer aldı.
MERSİN KENT HABER
Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala