SPOR
Giriş Tarihi : 08-06-2016 17:13   Güncelleme : 08-06-2016 17:13

Gençlik Satranç Turnuvası'nda Ödüller Sahiplerine Verildi

28-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir Kent Konseyi katkılarıyla yapılan 15 ayrı ilden 120 sporcunun katıldığı “Gençlik Satranç Turnuvası” sona erdi.

Gençlik Satranç Turnuvası'nda Ödüller Sahiplerine Verildi

 

Yenişehir Belediyesi Kent Konseyi binasında gerçekleştirilen turnuva, 18 yaş altı ve açık kategori olmak üzere iki kategoride gerçekleştirildi.

 

Turnuvanın açılışı Yenişehir Kaymakamı Dr. Mustafa ÖZARSLAN, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim GENÇ, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebi Yılmaz, Yenişehir Kent Konseyi Başkanı Serhat Servet DÖVENCİ ve birçok belediye meclis üyesi katıldı. Turnuva Mersin ilinden birçok milli takım sporcusu ve çevre illerden de güçlü sporcuların katılımı ile bölgesel bir yarışma havasında geçti. Zorlu geçen mücadelelerin sonunda dereceye giren sporcular;

 

18 Yaş altı final

1.Halil Özgün KEREM 2.Devran DAĞHAN 3.Umay Tuana ÇİTAK

 

Açık Kategori final

1.Kaan Muhammed BACAK 2.Berkay Mustafa ÖZDÖVER 3. Shahriyar RAHMANOV oldu.

 

Dereceye giren sporcular,kupa, madalya ve altın ile ödüllendirildi. İlk 10’a girenlere ise de madalya takdim edildi.

 

Türkiye Satranç Federasyonu As Başkanı Gülkız TULAY yaptığı açıklamada; “Türkiye de Satranç’ın gelişmesi ve başarısı sılamasında Mersin ilk 3’te yer alıyor. Bu başarının mimarı olan, satranç’a sürekli destek veren ve tüm organizasyonların içerisinde yer alan Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim GENÇ’e teşekkür ediyorum”dedi.

 

Yenişehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Serhat Servet DÖVENCİ de ; “Böyle bir organizasyona verdikleri destekten dolayı Yenişehir Belediye Başkan’ı İbrahim GENÇ’e teşekkür ederek, bu tür etkinlikleri yaygınlaştırmak için desteklerini beklediklerini dile getirdi.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör