KENT
Giriş Tarihi : 21-02-2024 12:28   Güncelleme : 21-02-2024 12:28

JANDARMA , MERSİN'DE ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜNÜ ÇÖKERTTİ

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri otodan hırsızlık, yağma ve nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen (3) şüpheliyi yakaladı.

JANDARMA , MERSİN'DE ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜNÜ ÇÖKERTTİ

Jandarma ekipleri; Yenişehir ilçesinde araç arızası bahanesi ile durdurdukları araçların içerisinde açıkta bulunan kredi kartı, para ve cep telefonu gibi malzemeleri çalan, çalıntı telefonda kayıtlı mağdur yakınlarına mesaj göndererek para talep eden, ayrıca silahlı gasp olayı suçunu işleyen organize suç şebekesini yakalamak amacıyla harekete geçti.

Jandarma ekipleri bölgede geniş çaplı araştırma ve takip başlatarak şebeke üyelerini takibe aldı. Elde edilen deliller sonucunda harekete geçen jandarma düzenlediği operasyon ile (3) şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerden ele geçirilen (1) adet tabanca, (7) adet cep telefonu ile (10) adet kredi kartına el kondu.

Haklarında otodan hırsızlık, yağma ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından soruşturma başlatılan şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. (2) şüpheli tutuklandı (1) şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör