DÜNYA
Giriş Tarihi : 15-11-2023 16:49   Güncelleme : 15-11-2023 16:49

MEDNIGHT Akdeniz Bilim Ekibi, İstanbul’daki Galada Bir Araya Geldi

Horizon Europe programının Marie Sklodowska-Curie aksiyonunun bir parçası olarak Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen MEDNIGHT projesi kapsamında, tamamı kadınlardan oluşan Akdeniz Bilim Ekibi, Avrupa Kadın Rektörler Derneği (EWORA) ve Kadir Has Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen gala ile onurlandırıldı.

MEDNIGHT Akdeniz Bilim Ekibi,  İstanbul’daki Galada Bir Araya Geldi

Bilim Akademisi Başkanı Prof. Dr. Canan Atılgan’ın onur konuğu olarak bir konuşma yaptığı ve sanatçılar Yelda Özgen (viyolonsel) ile Neva Özgen’in (kemençe) kısa bir müzik dinletisi sunduğu galada, Akdeniz Bilim Ekibi’nin üyeleri de çalışmaları ile ilgili birer sunum gerçekleştirdiler.

Gala, 35 aday arasından bu sene ilk defa çeşitli Akdeniz ülkelerinden 11 kadın araştırmacının seçilmesiyle bilimde kadın-erkek eşitliğinin görünürlüğüne destek olmayı amaçlıyordu. Seçilen isimler Akdeniz havzasının on ülkesini temsil ediyor ve bu temsil, 2023 Akdeniz Bilim Ekibini ortak bağlantı noktası olarak bilimle bir Akdeniz kimliği yaratmaya yönelik bir adım haline getiriyor.

Akdeniz Bilim Ekibi 2023, deneyimleri ile bilimdeki kadınların değerini gösteren üst düzey 11 kadın bilim insanından oluşuyor:

· Cristina Romera Castillo (İspanya),

· Seda Keskin (Türkiye),

· Serim İlday (Türkiye),

· Despo Fatta-Kassinos (Kıbrıs),

· Rajaa Cherkaoui-El Moursli (Fas),

· Sonia Hammami (Tunus),

· Helena Canhão (Portekiz),

· Safaa Kumari (Suriye),

· Najat A. Saliba (Lübnan),

· Luisa de Cola (İtalya),

· Sarah Abdelkader (Mısır).

EditörEditör