SAĞLIK
Giriş Tarihi : 20-01-2022 23:27   Güncelleme : 09-02-2022 00:13

Mersin Kadın Doğum Uzmanı

Gebeliğin öğrenilmesi ile birlikte anne adaylarını saran ikinci bir heyecan gebeliğin takibini yapacak kadın doğum uzmanının seçilmesidir.

Mersin Kadın Doğum Uzmanı

Gebeliğin öğrenilmesi ile birlikte anne adaylarını saran ikinci bir heyecan gebeliğin takibini yapacak kadın doğum uzmanının seçilmesidir. Mersin kadın doğum arayışı içerisinde olan anne adayları sürecin takibi için araştırmalara ilk günden başlamaktadır. Gebelik, kadın doğum uzmanına başvurulan ilk temaslardandır. Bu temas karşılıklı hekim danışan ilişkisinin güvene oturması ile sağlıklı yol alabilir. Mersin kadın doğum, anne bebek sağlığını gözeterek, gerekli tetkikleri yaparak gebelik sürecini sağlıklı geçirmenizi sağlamaktadır.

Mersin kadın doğum doktoru araştırmaları sadece gebelik için olmamaktadır. Kadınların hayatlarının her sürecinde karşılaşabileceği diğer rahatsızlıklar erken tanı ve teşhis ile kontrol altına alınmaktadır. Yumurtalık kistleri, miyom tedavisi, kısırlık tedavisi, dış gebelik, genital estetik işlemleri tüm bunlar için tecrübeli ve ehil ellerden destek alınmalıdır.

Kadınların kadın doğum uzmanlarına başvurduğu diğer rahatsızlıkları sıralamak gerekirse:

  • Dış gebelik genellikler fallop tüpünün iltihaplanması sonucu döllenmemiş yumurtanın rahim boşluğuna ulaşamaması ve tüplere yerleşmesi ile olur. Bu rahatsızlık erken teşhis edilmediği takdirde kadının bir daha gebe kalamaması gibi üzücü sonuçları beraberinde getirebilir. Mersin de en iyi kadın doğum doktoru olarak erken teşhisin ve yerinde müdahalenin öneminin ne kadar kıymetli olduğu gözler önündedir.
  • Kadın hastalıklarında sık karşılaşılan yumurtalık kistleri diğer adıyla çikolata kistleri oluşması engellenebilecek rahatsızlıklar arasında değildir. Burada etken durum kişinin bu rahatsızlığa yatkın olup olmadığıdır. Takibinizi yapan kadın doğum doktoru Mersin sizi detaylı fizik muayenesi sonrası ultrason görüntüleme ve laboratuvar testleri ile tam tanı koyar. Bulgular eşliğinde tanı konulduktan sonra cerrahi müdahale olup olmayacağına karar verilir.

Kadın Hastalıkları ve Doğum

  • Rahimde ki kasların anormal şekilde büyümesi karşımıza miyom rahatsızlığını getirmektedir. Genelde iyi huylu tümörler olarak anılsa da adet kanamaları arttırdığı için anemiye kapı açabilmektedir. Ağrı ve kanamaların arttığı noktada kadın doğum doktoru Mersin’den destek almalısınız.
  • Günümüzde kısırlık her geçen gün artsa da, kısırlık tedavisi de aynı hızla gelişmektedir. Gebelik istenmesine rağmen 1 yılsonunda gerçekleşmiyorsa kısırlıktan söz edilebilir. Kısırlığın hangi partnerden kaynaklandığının belirlenmesi uygulanacak tedavinin yol haritasını çizmektedir. Erkeklerde genel olarak hareketli sperm sayısında ki azlık veya sağlıklı olmayan sperm sebep olur. Kadınlarda en sık karşılaşılan kısırlık sebepleri yumurtlama bozuklukları ile rahim içi yapısal rahatsızlıklar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Mersin Kadın hastalıkları uzmanı denilince sadece yapısal rahatsızlıklar akla gelmemeli. Kadınların kendi bedenlerini keşfetmeleri, kadınlığın sadece doğumdan ibaret olmadığı gerçeğini kadınlara benimsettirmektedir. Gelişen bu bakış açısıyla birlikte kadınlar artık genital estetiğe rağbet göstermekte ve talep etmektedir. Konu bu kadar hassas olunca elbette ki güvenilir ve kadın genital estetiği konusunda eğitim almış deneyimli uzmanlara danışılmalıdır.

Kadınlar varoluşları sonucu hayatlarının her döneminde güvenilir bir kadın doğum uzmanına ihtiyaç duymaktadır. Seçtiğiniz merkezin tüm bu hizmetleri destekleyen bir ekibinin olması önem arz etmektedir. Bu konuda deneyimleri ve uzman kadrosu ile https://ozgukeskinyilmaz.com/ sitesindeki iletişim bilgilerinden destek alabilirsiniz.

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala