TURİZM
Giriş Tarihi : 18-04-2024 09:55   Güncelleme : 18-04-2024 09:55

MERSİN TURİZM FUARI AÇILDI

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Turizm Fakültesi ve Mersin Turizm Mezunları Derneği iş birliğinde Mersin’in turizm potansiyelinin artırılması için düzenlenen Mersin Turizm Fuarı kapılarını açtı.

MERSİN TURİZM FUARI AÇILDI

17 Nisan Çarşamba günü MEÜ Akdeniz Kültür Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilen fuarın ilk gününe Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eylem Eren, Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Aydıncık Kaymakamı Selahattin Hıdır, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ve Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Dekanlar, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, öğretim elemanları sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Fuarda ilk olarak Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan hanımefendi, Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy ile birlikte fuar kapsamında çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından açılan stantları gezerek bilgi aldı.

Fuar’ın Mersin turizminin gelişimi için çok önemli olduğunu belirten Vali Pehlivan, fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Daha sonrasında gerçekleştirilen açılış töreninde ilk olarak müzisyen Yeliz Güzel ve Renganenk korosu tarafından bir müzik dinletisi katılımlarla buluştu. Dinleti sonrası Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar tarafından müzisyen Yeliz Güzel’e fuara sunmuş olduğu katkılardan dolayı bir plaket takdim edildi.

“Mersin, Büyük Bir Turizm Potansiyeline Sahip”

Müzik dinletisi ardından açılış programında konuşan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Mersin’in doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mirası ile büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Erol Yaşar, “Kadim kültürlerin kavşağındaki şehrimiz tarih ve kültür meraklılarını cezbetmektedir. Mersin, kıyı turizmi için ideal bir destinasyondur. Toros Dağları doğa sporları ve eko turizm için ideal alanlar sunmaktadır. Mersin'in verimli arazileri tarım turizminde cazip bir zemin oluşturmaktadır. Zengin yöresel yiyecek ve içecek çeşitliliğini mutfak kültüründe barındıran Mersin yöresi, geçmişten günümüze kadar bölge ve ülke mutfak kültürüne değerli katkılar vermektedir.” dedi.

“Yeni Projelerle Mersin Turizmde Rekabetçi Bir Konuma Yükselecek”

Mersin’in turizm sektöründe rekabetçi bir konuma yükselmesi için önemli gelişmelerin yaşandığını belirten MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, “Toros Dağları'nı aşan tünellerin tamamlanması, yeni turizm bölgelerinin ilan edilmesi ve yakın gelecekte Mersin'in uluslararası hava limanlarına bağlanacak olması, bölgedeki turizm faaliyetlerini daha çekici hale getirmektedir. Bu gelişmeler, Mersin'in turizmde daha rekabetçi bir konuma ulaşmasını sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Mersin Turizm Fuarı’nın sektör ile akademiyi bir araya getirme noktasında da önemli bir misyon üstlendiğini belirten Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Bu tür etkinliklerin, şehrimizin turizm potansiyelini daha geniş kitlelere tanıtacağına gönülden inanıyorum. Fuarın gerçekleşmesine destek ve emek veren, bizlerle birlikte olan, deneyimlerini bizlerle paylaşan herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

“Fuarımız Mersin Turizminin Hikayesini Anlatmak İçin Bir Buluşma Noktası”

Daha sonrasında söz alan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy ise, Mersin’in estetik güzellikleriyle göz kamaştıran etkileyici bir mekan olduğunu ve üç gün boyunca sürecek olan fuarda da Mersin’in tanıtılacağını ifade etti. Mersin’in yüksek turizm potansiyeline sahip olduğunu ve bu alanda planlama ve tanıtım çalışmalarına ihtiyaç duyulduğunu belirten Prof. Dr. Atasoy, “Bu amaç doğrultusunda düzenlediğimiz fuarımız, Mersin turizminin güzel hikayesini anlatmak için bir buluşma noktası olacak ve her biri kendi hayallerini gerçekleştirmek için yola çıkan girişimcilerle dolup taşacaktır. Bu fuar için dört yıldır titizlikle hazırlanıyoruz. Yöremizin zenginliklerini keşfetmek için derinlemesine araştırmalar yaptık. Fuarımızda birçok etkinlik gönüllülük esasına dayalı olarak yapılacak. Valiliğimize, Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar’a, belediyelerimize ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Fuarın ilk gününde “Turizmde Akademik ve Sektör Buluşması” adlı panel, “Mersin Mitolojisi” başlıklı öykü dinletisi, “Kliikyumdan Kilime, Dokumadan Giyime” başlılık defile gösterisi ve Arslanköy Tiyatro Topluluğu Yönetmeni Ümmiye Koçak ve sanatçılar tarafından “Ana, Gökyüzü Delinmiş” isimli bir tiyatro gösterisi gerçekleştirildi.

18-19 Nisan tarihlerinde devam edecek Mersin Turizm Fuarı’nda, resim sergileri, söyleşiler, şiir dinletileri, gösteriler, kitap tanıtımları ve imza günleri gibi birçok etkinlik ile Mersin’in turizm potansiyeli ortaya çıkarılmaya devam edecek.

EditörEditör