EĞİTİM
Giriş Tarihi : 25-02-2018 11:44   Güncelleme : 25-02-2018 11:44

Mersin'de İÇSAD Kuruldu

İçel Sigorta Aracıları Derneği (İÇSAD) Mersin'de faaliyet gösteren Sigorta Acentelerine nefes aldırmayı amaçlıyor.

Mersin'de İÇSAD Kuruldu

Başkan Alişan,İçel Sigorta Aracıları Derneği (İÇSAD)Mersin'deki mesleki sorunları çözmek, sigorta aracılarının kaynaşmasını sağlamak, bölge ve ülke ekonomsine önemli derecede kaynak sağlayan sigortacılık sektörünün daha iyi yerlere gelmesine katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu açıkladı.

 İçel Sigorta Aracıları Derneği yönetim, Mersin'de faaliyet gösteren sigorta aracıları ve basın ile kahvaltıda buluştu. Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren İçel Sigorta Aracıları Derneği (İÇSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Alişan, derneklerinin 3 ocak Mersin'n kurtuluş gününde kurulduğunu beilrterek," Renkleirmiz de kırmızı lacivert. MİY'nu çağrıştırması  için düşündük.İçel  Mersin'in.Biz merkez ve tüm ilçeler kapsayacak şekilde derneğimizin tüzüğünü oluşturduk. Bu süreçte bizlere destek veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Bugün davet edilip bu toplantımıza atılan tüm arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde geleneksel hale getireceğimiz genş kapsamlı toplantılar düzenleyeceğiz" dedi.

 Dernek başkanı Gürsel Alişan, derneklerinin amaçlarını da şu şekilde sıraladı: " Ülke ekonomisinin güçlenmesinde önemli bir kaynak olan sigorta sektörüne faydalı olacak sigortacıları yetiştirmek, sigorta acentelerinin meslek bilgi ve deneyimlerin arttırmak için çalışmalar yapmak, sigortalıyı bilinçlendirmek, sorunlarına yardımcı olmak, sigortacılığın ülkemizde her alanda yaygınlaşmasına ve gelişmesne katkıda bulunmak üzere ekonomik, toplumsal kültürel, Meslek ve bilimsel çalışmalar yapmak, Sigorta aracılık hizmetler sunan şirketlerde gerekli görüşmeler yaparak orta eksper büroları oluşturarak sigortalılara daha hızlı ve etkin hizmetler sunmak, sigorta aracılarını bir çatı altında toplayarak yardımlaşma ve dayanışmalarını sağlamaktır. " Hiçbir siyaset kurumunun arka bahçesi olmayacaklarını ifade eden Alişan, " Başta valilğimiz olmak üzere Mersin'deki tüm kurumları ziyaret edeceğiz. Onlarla istişare içinde olacağız. Büyük STK'lara katılıp desteğimiz sunacağız. Gerek sektörümüz  için, gerekse Mersinmiz için ne gerekiyorsa yapacağız. Biz bu mesleği çocuklarımıza torunlarımıza miras olarak bırakacaksak, bu topluluk sigortacının etki değerlerine uyan arkadaşlar ola-malı diye düşünüyoruz. Gün içersinde düşünen değil, kısa, orta ve uzun vadede projeler yapıp hedefler koyarak bizim bir yerlere gelebileceğmiz düşünüyoruz.Bu isnerjiyi yaratmak adına dernek çatısı altına almaya çalışacağız. MTSO'da kayıtlı olan yaklaşık 350 meslektaşımız var. Yasal boşluklardan yaralanarak kayıt dışı çalışan 1000'e yakın bu işi yapan insanlar olduğunu düşünüyoruz. Ortada bir ciddiyetsizlik var. Rekabet gücümüzü azaltan bir durum oluşmakta. Dernek olarak da bunun önüne geçmek zorundayız. Ama biz sadece dernek olarak değil, hep beraber, nitelikli, layıkıyla bu iş yapan arkadaşlarımız ile kollektif bir çalışma yürütebilirsek bunu aşabileceğimizi düşünüyorum" dedi. Alişan, sektörlerinin sorunları içinde öncelikli projelerinin de karşılıklı iletişim, liyakat ve etik kurallar çerçevesinde tüm sigorta aracılarını bir araya getirmek olduğunu söyledi.

İÇSAD Yönetim Kurulu üyeleri;Başkan Gürsel Alişan,Çağatay Karatay,Nilüfer Yağlıcı,Özlem Mumoğlu,Naim Kutca,Hüseyin Çelebi ve Fatma Avcı

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala