DÜNYA
Giriş Tarihi : 18-10-2018 20:07   Güncelleme : 18-10-2018 20:07

Mersin'de Kurtarma Tatbikatı Nefes Kesti

Mersin'de, Mersin Valisi Ali İhsan Su'un da katıldığı, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) arama-kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı.

Mersin'de Kurtarma Tatbikatı Nefes Kesti

Müftü Deresi'nin denize döküldüğü yakın bir bölgede yapılan tatbikatta dereye düşen araçtaki kazazadeyi kurtarma, araç kurrtarma,enkaz araması- ve urtarma çalışması, dereye atılan kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) olaylarına müdahale senaryoları ile suda mahsur kalan insanların kurtulması,su baskınında  mahsur kalan  kazazedeler  başarılı bir  biçime kurtarılarak yapılan tatbikat gerçeği aratmadı.Tatbikatı çevrede biriken yüzlerce kişi merakla nefeslerini tutarak izledi.Çevrede acil müdahale araçları,kurtarma ekipleri,sivil kurtarma gönüllüleri,ambulaslar,sağlık ekibi,itfaiye erleri,trafik polisleri,araç çekiciler Müftü Deresi kenarında koşullandı.Tatbikat safha safha izlendi.

 Vali Ali İhsan Su tatbikatla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada,, "Ulusal bazda, Türkiye Afet Müdahale Planımız var. Biz de ilimizde Mersin Afet Müdahale Planını hazırladık. Plan çerçevesinde hem ilgililerle masabaşı tatbikatları hem de saha tatbikatları gerçekleştiriyoruz. İlimizde daha çok yağışlara bağlı seller olabilmekte. Bu çerçevede bugünkü saha tatbikatının konusu, aşırı yağışlar sebebi ile ortaya çıkabilecek durumlarla ilgili bir senaryoyu arkadaşlarımız tatbikatla icra ediyorlar. Burada arkadaşlarımızın koordinasyonunu en üst düzeyde sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü afet durumlarında koordinasyon çok büyük önem arz etmekte" dedi.

Vali Su, tatbikatı başarı ile tamamlayan ekiplere teşekkür etti.

DHA

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala