GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-02-2024 12:30   Güncelleme : 08-02-2024 12:47

MEZİTLİ KENT KONSEYİ, 6 ŞUBAT DEPREMİ ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Mezitli'de Mezitli Kent Konseyi, 6 Şubat Depremi Anma Etkinliği'nde resim ve fotoğraf sergileri ile "Yaralı Türküler" konseri düzenlendi.

MEZİTLİ KENT KONSEYİ, 6 ŞUBAT DEPREMİ ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Mezitli Kent Konseyi, Mezitli Kültür Merkezi'nde düzenlediği etkinlikte resim ve fotoğraf sergilerinin yanı sıra  Şef Ali Parlak Yönetiminde Çınar Kültür Sanat Derneği Türk Halk Müziği Korosu bir konser verdi. Etkinliğie ASKON Mersin Şube Başkanı Hasan Arslan, Mersin MMMO Başkanı Emin Levent Türkili, Büyükşehir Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş, Mersin Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Servet Çzkaya, TISİAD Başkanı Mehmet Salih Çelik  katıldı.

Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, ASKON Başkanı Hasan Arslan ile birlikte sergilerin açılışını gerçekleştdi.
Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, etkinlikte yaptığı konuşmasında, "Ülkemiz 6 Şubat’ta çok büyük bir afet yaşadı. Depremi, tüm şiddetiyle yaşayan, kardeşlerimiz var aramızda.  Öncelikle yitirdiğimiz canlarımız için, Allah’tan rahmet diyorum.Allah bir daha, böyle afetler yaşatmasın" dedi.
Başkan Gelbul, "Bu vesileyle gördük ki insan insanın yurduymuş. İnsan insana şifaymış. İnsan, insana emanetmiş.Hepimiz, kaybettiklerimizin hatırasını, bir ömür hafızalarımızda ve kalplerimizde taşıyacağız
Sanat, Sanatçı sadece bir gözlem değil bir aktarandır. Bir hissiyat ve hafıza işçisidir. Bu bağlamda Mezitli Kent Konseyi olarak kaybettiğimiz canlar için 11 İlimizin yaralı Türküleriyle anıyoruz.
Depremi Unuttuk mu? Evet Unuttuk.. Depremin edebiyatını yapmaya gerek yok.
17 ağustos Kocaeli depremi /2020 Yılında İzmir depremi ve Asrın felaketi 6 Şubat depremi..Hiç ders olmamış. En büyük tedbirsizliklere yol açan ve kontrol imkânı olmayan gökdelenler hâlâ deniz kıyılarına dikiliyor. Rant için peşkeşler devam ediyor. O yüzden seçilenler, seçilmişler bunlara dikkat etmeli.  Milletvekilleri ,meclis üyeleri liyakatli ve işinin ehli olmalı.
 Sadece müteahhitlere ceza kesmek adil değil. Tabandan tavana kadar   İzin veren, altına imza atan ,kontrol eden herkes sorumlu.
Tam 1 Yıl geçti hala Hatay da konteyner kentler var. Hatta çadırlarda kalıyorlar.Bunun müsebbipi kimler?
BİZ SİZ ONLAR HEPİMİZ KİMİMİZ KORKARAK KİMİMİZ SUSARAK
Baş başa vermeyince, taş yerinden kalkmaz,” derler.Bizler birlik olursak, el ele verirsek aşamayacağımız hiçbir engel yoktur diye umut ediyorum." ifadesinde bulundu.

Başkan Gelbul, "Emeği geçen tüm paydaşlarımıza Çınar Kültür Korosu Şef Ali Parlak hocama ve katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

  Anma Etkinliği, Şef Ali Parlak Yönetiminde Çınar Kültür Sanat Derneği Türk Halk Müziği Korosu konseri ile sona erdi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

EditörEditör