KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 10-02-2024 19:38   Güncelleme : 10-02-2024 19:38

Mustafa Kemal Paşa ÇOK YAŞA, Sanatseverlerle Buluşuyor

Atatürk'ün sivil hayatını ele alan "Mustafa Kemal Paşa ÇOK YAŞA!" seyircilere etkileyici bir tiyatro deneyimi sunuyor.

Mustafa Kemal Paşa ÇOK YAŞA, Sanatseverlerle Buluşuyor

Mustafa Kemal Paşa ÇOK YAŞA! Oyunu, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Mersin Şubesinin ev sahipliğinde, 13 Şubat 2024 Salı günü saat 20.00’de, Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi Barış Salonunda öğrenci ve öğrenci velilerine sergilenecek.

Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında İskender Kardaşlar tarafından kaleme alınan ve sahnelenen tek kişilik anlatı oyunu "Mustafa Kemal Paşa ÇOK YAŞA!", Atatürk'ün sivil hayatı hakkında etkileyici bir tiyatro deneyimi sunuyor.

Atatürk'ün özel anları

Tek perdelik anlatı oyunu, Atatürk'ün sivil hayatını, nelere güldüğü, nasıl konuştuğu gibi ayrıntıları, Selanik'ten çocukluk arkadaşı Nuri Conker ile aralarındaki geçen sohbetleri içeriyor. Modern bir meddah yorumuyla ele alınan ve 60 dakika süren oyun, yapılan canlandırmalarla izleyenleri kısa sürede etkisi altına alıyor.

İskender Kardaşlar tek perdelik anlatı oyunu hakkında şunları söylüyor; “Oyunumuzun Mersin’de sahnelenmesi milli yas nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Yeni gösterim tarihi 13 Şubat’ta Mersin’li izleyiciyle buluşacak olmanın heyecanı içindeyiz. Oyunumuz, büyük önderimizin asker kimliğinin yanı sıra sivil hayatına ağırlık veriyor. İnsan, doğa ve hayvan sevgisi, şakaları, askerliğe bakışı, dostluk ve sevgi anlayışı... Oyunumuzda Atatürk'ün çevirdiği şiir, çok sevdiği türküler-şarkılar, şakaları, en yakın arkadaşıyla hikâyeleri, oynadığı kasap havası, zeybek gibi anlatılar yer alıyor.”

13 Şubat’ta Mersin’de…

İlk olarak Ağustos 2023 ayında Eceabat Tiyatro Şenliği kapsamında sahnelenen ve daha sonra İzmir, Niğde, Ankara ve İstanbul’da sahne alan "Mustafa Kemal Paşa ÇOK YAŞA!", 13 Şubat 2024 Salı günü Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi, Barış Salonunda saat 20.00’de sergilenecek.

EditörEditör