KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 24-02-2024 18:54   Güncelleme : 24-02-2024 23:36

SOYTARILAR, OYUNUNUN PRÖMİYERİ MERSİN'DE SAHNELENİYOR

Kreatif Tiyatro, ilk oyunu "Soytarılar" ile Mersinli sanat severleri prömiyerinde buluşturuyor.

SOYTARILAR, OYUNUNUN PRÖMİYERİ  MERSİN'DE SAHNELENİYOR

"Soytarılar adlı tiyatro eserini R. Ppavelkıc yazdı. Muharrem Şen Türkçe'ye çevirdi. Ozan Erdönmez, "Soytarılar" Oyununun yönetmenliğini yapıyor.

Kreatif Tiyatro, "Soytarılar" ile Mersin tiyatro dünyasına ilk adımını atıyor.  "Soytarılar" oynunun prömiyeri 9 Mart 2024 Cumartesi günü  Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de  sahnelenecek.

"Soytarılar" oynunda Ozan Erdönmez, Mehmet Selam Çağlar ve Volkan Güneri rol aldı.

Oynun sahnelenmesinde Çağlar Ekinci (Dramaturg), dekor-kostüm-tasarımda Hülya Akın, ışık tasarımda Devrim Çelik, Asistanlar Ece Bukan, Sude Saydam yer alırken ses tasarımda Emrah Oğuz, müzik düzenlemede Ömür Sevgi Çil, korergrafide Ceren Özmen görev alırken afiş tasarımını Özge Arısoy yaptı.

Kreatif Tiyatro, yaratıcı ve özgün olanı tiyatroda buluşturmaya çalışıyor. Profesyonel tiyatroculardan oluşan bir ekiple yola çıkan Kreatif Tiyatro, kentten kente teleş içinde koşan "Soytarılar"  adlı bu oyunla kentin tiyatro dünyasına yeni soluk aldırmayı amaçlıyor. "Soytarılar" ile ilk oyunlarına hazırlanan Kreatif Tiyatro, Mersinli sanat severlere "bizi izleyin" çağrısında bulunuyor.

"Soytarılar" oyununun sanat yönetmeni ve tiyatro oyuncusu sanatçı Ozan Erdönmez "Uzun zamandır hayalini kurduğum, planladığım, gerçekleştirmeye çabaladığım ve kendi işlerimi "Kreatif" bir çatı altında tiyatro yapma fikrimi nihayet gerçekleşiyorum. Benim bu hayalime ortak olan oyun arkadaşlarıma ve tüm sanat dostlarıma teşekkür ediyorum. "Soytarılar" adlı oyunumuzu seyirci ile buluşmak için sabırsızlanıyorum." dedi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör