SAĞLIK
Giriş Tarihi : 02-01-2020 16:30   Güncelleme : 02-01-2020 16:30

TMS Tedavisini Nöroloji Uzmanı Dr. ARSLAN ve Psikolog DURU Yanıtladı

Özel Mersin Sistem Cerrahi Tıp Merkezi’nde de bu güncel yöntem hastalıkların tedavisi için tercih ediliyor. Bugüne kadar çok sayıda hastada olumlu sonuç alındığı görülen TMS tedavisi hastanenin uzman hekimlerinden Nöroloji Uzmanı Dr. Seyfi ARSLAN ve Uzman Klinik Psikolog Çağla Birsu DURU tarafından uygulanıyor. Uzmanlar tedavi hakkında merak edilen soruları yanıtladı:

TMS Tedavisini Nöroloji Uzmanı Dr. ARSLAN ve Psikolog DURU Yanıtladı

Son dönemlerde TV ekranları, gazeteler ve sosyal medyada adına oldukça sık rastladığımız TMS tedavisi, günümüzün hastalıklarından depresyondan nikotin ve madde bağımlılığına, yeme bozukluğundan Parkinson hastalığının tedavisine kadar çok sayıda sorunu çözebiliyor.

Nöroloji Uzmanı Dr. Seyfi ARSLAN ve Uzman Klinik Psikolog Çağla Birsu DURU tarafından uygulanıyor. Uzmanlar tedavi hakkında merak edilen soruları yanıtladı:

TMS tedavisi nedir?

TMS Tedavisi; uyarıcı bir bobin aracılığı ile oluşan elektromanyetik dalgaların manyetik alan tarafından kafatasına verilen küçük ve geçici bir akım meydana getirilmesini hedefleyen bir tekniktir.

Hangi hastalıkları tedavi eder?

Psikolojik ve nörolojik rahatsızlıklarda ilaç tedavisi ve kendi kendine yardım teknikleri gibi standart tedaviler etkisiz kaldığında ya da ilaç kullanımındaki yan etkiler çok şiddetli olduğu durumlarda kullanılır. Bununla birlikte, Avrupa ülkelerinde, TMS tedavisi aşağıdakileri içeren birçok ortak rahatsızlık için onaylanmıştır;

Depresyon

Anksiyete

Migren

Şizofreni

Parkinson Hastalığı

Nikotin ve madde bağımlılığı

Bipolar Bozukluk

Borderline Bozuklukları

Yeme Bozuklukları

Nöropatik Ağrı

Tinnitus

Travma Sonrası Stres Bozuklukları

İnme Rehabilitasyonu

Kimlere uygulanabilir?

TMS ilaçsız bir tedavi biçimidir hamilelik ve emzirme döneminde dahi kullanımı mümkündür.

Hastada herhangi bir acı hissi uyandırmaz. Kişi uygulama sırasında uyanıktır. Hasta tedavi sonrası günlük yaşamına kaldığı yerden devam edebilir.

Seans ve iyileşme süresi nedir?

Seans sayısı kişiye göre planlanmaktadır. Ortalama uygulama süresi 30-40 dk aralığındadır. TMS sonrası hastalık belirtileri tamamen iyileşebilir ya da uzun süre ortadan kaybolabilir.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala