TURİZM
Giriş Tarihi : 19-02-2024 18:45   Güncelleme : 19-02-2024 18:49

Turizim Liderlerinden Ortaklık Sanatı

"Ortaklık Sanatı" temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, sektördeki fırsatlar ve karşılaşılan zorluklar, yeni trendler ve temalar, insan kaynakları ve iş birliği konuları masaya yatırıldı.

Turizim Liderlerinden Ortaklık Sanatı

“Ortaklık Sanatı” turizm liderlerini buluşturdu Dünyanın franchise veren en büyük otel şirketi Wyndham Hotels & Resorts, EMEA Yönetici Zirveleri serisinin ilkini gerçekleştirdi. 8 Şubat'ta La Quinta by Wyndham İstanbul Güneşli'de düzenlenen zirvede Wyndham Hotels & Resorts'un Türkiye'deki önemli ortakları ve otel genel müdürleri bir araya geldi.

"Ortaklık Sanatı" temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, sektördeki fırsatlar ve karşılaşılan zorluklar, yeni trendler ve temalar, insan kaynakları ve iş birliği konuları masaya yatırıldı. Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkan Yardımcısı Ali Güreli ve Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Cihan gibi Türk turizm sektörünün önde gelen isimlerinin yanı sıra 200’den fazla otel müdürü ve sektör temsilcisini buluşturan etkinlikte, ortaklıkların önemi ve turizm sektörünün Türkiye’nin GSYİH’sına ve büyümesine sağladığı katkı vurgulandı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Wyndham Hotels & Resorts EMEA Başkanı Dimitris Manikis, Türkiye’nin Wyndham için çok önemli bir büyüme pazarı olmasının yanı sıra, aynı zamanda yakın coğrafyasında iş birliği fırsatlarına da kapılar açan ve hem kaynak oluşturma, hem de proje geliştirme açılarından çevre ülkelerde de turizmin gelişimine katkı sağlayan bir ülke olduğunu belirtti.

Geleceğin kaynak pazarları

2024 yılında turizm sektörü açısından beklentilerin yüksek olduğunu belirten Manikis, geleceğin kaynak pazarlarındaki fırsatları yakalayabilmenin öneminin altını çizerek, "Hindistan'da çok büyük bir orta sınıf var ve bu ülkeden yaklaşık 300 milyon kişi önümüzdeki 5 yıl içinde global seyahat pazarına katılacak. Ayrıca, yaklaşık 100 milyon Çinli turist de yeniden seyahat etmeye başlayacak. Bu ziyaretçi profili deniz ve güneşin haricinde doğal ve kültürel keşif olanaklarına da büyük ilgi duyuyor ve bu da ikinci ve üçüncü kademedeki destinasyonlar açısından önemli fırsatlar yaratıyor. Wyndham olarak, Türkiye'yi bu pazarlarda tanıtmak için biz de önemli girişimlerde bulunuyoruz" dedi.

Manikis, "Türkiye’de açık ve faal durumda 110'dan fazla otelimiz var ve EMEA genelindeki her 5 otelimizden 1’i Türkiye’de bulunuyor. Burada yakaladığımız olağanüstü ivmeyi, Türkiye'de görev alan, güçlü ve giderek büyüyen ekibimize ve ortaklarımıza borçluyuz" şeklinde konuştu.

20’den fazla yeni otel projesi

Wyndham Hotels & Resorts Türkiye Ülke Direktörü Murat Özel ise etkinlikte yaptığı konuşmada 2023 yılında Türkiye'de 17 yeni otel projesi için anlaşma imzaladıklarını ve 11 otelin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Şu anda proje stokumuzda 20'den fazla otel projesi bulunuyor. Önümüzdeki dönemde ortaklarımızla birlikte bu başarılara yenilerini eklemeyi heyecanla bekliyoruz" dedi.

Özel, "Her geçen gün büyüyen bir aile olarak birbirimize bağlılığımız ve misafirperverlik anlayışımızla sektörde fark yaratmaya devam ediyoruz. Bu yolculukta bize sağladıkları güven ve destek için tüm otel yatırımcılarımız, genel müdürlerimiz ve ekip üyelerimize teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

B2PRESS

EditörEditör