KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 22-04-2024 20:41   Güncelleme : 22-04-2024 20:41

AKOB Kültür Sanat Seminer Dizisi -2 Özlem Ece

AKOB, 26 Nisan’da AKİB Salonu’nda Geçekleştireceği Kültür Sanat Seminer Dizisinin İkincisinde, Yine Kentin Paydaşlarını Buluşturmayı Hedefliyor!

AKOB Kültür Sanat  Seminer Dizisi -2 Özlem Ece

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) Kültür Politikası Çalışmaları Direktörü Özlem Ece, "Kültürün Politikası Olur mu?" konusunda  AKİB Konferans Salonu'nda 26 Nisan 2024 Cuma günü saat 14.00'te seminer verecek

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği (AKOB), Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Kent Konseyi, Kültürhane ve D5 Sanat Ortamı’nın katkı ve paydaşlığıyla, AKİB’in (Akdeniz İhracatçı Birlikleri) ev sahipliğinde AKOB Kültür Sanat Seminer Dizisi’nin ikincisini gerçekleştiriyor.

“Kültür Politikası” başlığıyla gerçekleştirilen ilk seminerin konuğu Prof. Dr. Füsun Üstel’di. Kültür politikası alanında geniş bir yelpazeyi kapsayan, saygın çalışmalarıyla tanınan Üstel’in geçtiğimiz Eylül’de gerçekleştirilen programı kentimizde büyük beğeni ve etki yaratmış, kentin paydaşlarının kültür sanat vizyonları üzerinde düşünme zemini oluşturmuştu…

AKOB Kültür Sanat Seminer Dizisi-2’nin konuğu, alanın saygın isimlerinden, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Kültür Politikası Çalışmaları Direktörü, Özlem Ece* olacak. 26 Nisan 2024 Cuma Saat: 14:00’de AKİB Salonu’nda (Akdeniz İhracatçı Birlikleri) başlayacak etkinlikte “Kültürün Politikası Olur mu?” başlığıyla gerçekleşecek. Sunumun içerik ve çerçevesi ise şu şekilde olacak:

“Türkiye’de kültür-sanatın demokrasiye ve birlikte yaşamaya katkısıyla birlikte kültür politikalarının yapımında sivil katılıma duyulan ihtiyaç, son yıllarda daha belirgin hâle gelmiştir.

2000’lerin başında, Avrupa Birliği ile yürütülen müzakereler doğrultusunda sürdürülebilir ve demokratik yönetişim için katılımcı yaklaşımları teşvik eden kamu politikası reformları yapılmıştır. Ancak bugün kültür politikası yapım süreçleri önemli bir oranda merkezden yönetilmeye devam ediyor, sivil toplum-kamu diyaloğu hedeflerine de henüz tam olarak ulaşılabilmiş görünmüyor. Kültür alanında kapsayıcı bir politika yapma mekanizmasının etkin şekilde işlemesi için katılımcı yaklaşımların uygulanması, farklı aktörler arasında diyaloğun ve işbirliğinin artması önem taşımaktadır.

AKOB Kültür Sanat Seminer Dizisi-2’de gerçekleştirilecek konuşmada, izleyicileri sanatla buluşturmak üzere 51 yıldır kamu yararı için faaliyet gösteren bir kültür kurumu olan İKSV’nin kültür politikalarına etki etmek üzere yürüttüğü çalışmaların arka planı, dönüşüm yaratan örnek projeler üzerinden ele alınacaktır.”

On altı yıldan bu yana Mersin başta olmak üzere, kültür ve sanat yaşamına geliştirici, kapsayıcı, sürdürülebilir proje ve çalışmalarla katkı vermeyi hedefleyen AKOB, opera, bale ve müzik alanında çocukları ve gençleri potansiyellerini gerçekleştirebilecekleri imkânlarla buluşturmaya devam ederken; yaşanılan toplumun kültür ürünleri ve sanatla buluşmasını sağlamaya da çalışmaktadır.

AKOB, bu gibi kapsayıcı projeler vasıtasıyla kültür sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum organizasyonlarının ve yerel yönetimlerin, kültürel çoğulculuk ilkesiyle, kendi vizyonları üzerine tekrar düşünmelerini sağlayacak karşılıklı fikir alışverişinde bulunabileceği ortamların oluşturulmasının, kültür sanat çalışmalarının pekiştirilmesi için büyük fayda sağlayacağına inanmaktadır. Altı dizi olarak hedeflenen söz konusu proje akabinde; Mersinli

katılımcı kurum, sivil toplum kuruluşları, sanat profesyonelleri, yerel yönetim, üniversite, iş dünyası temsilcilerinin ve sanat severlerin -tercihen- iki oturumlu bir atölye çalışması ile ortak anlayışların, çalışma alanlarının ve eylem planlarının ortaya çıkmasının sağlanması; Mersin’in mevcut kültür sanat çalışmalarına katkı sunması amacıyla bir sivil girişim projesinin doğması da hedeflenmektedir.

Kültür sanat alanında saygın çalışmaları olan isimlerle gerçekleştirilen bu seminerler dizisinde, kent bileşenleri ile bir araya gelinmesi; yerel yönetim temsilcileri; sivil toplum temsilcileriyle, kültür sanat alanında çalışan organizasyonlarla/ bireylerle; üniversite, meslek odası ve iş dünyası temsilcileriyle bir arada olunması amaçlanmaktadır.

Kapsayıcı ve ufuk açıcı bu seminere tüm kent bileşenleri davetlidir!

AKOB- Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği

Program Açılış 14:00 Mini Dinleti *Gitar, Alperen Arda Şişman _Caprichos de Goya No.12_ (No Hubo Remedio) -Mario Castelnuovo Tedesco (1895-1968) *Şan, İrem Başak Alkan Gitar, Alperen Arda Şişman *_Intorno All'idol Mio_ -Marco Antonio Cesti (1623-1669) *_Astruiana_ -Manuel de Falla (1876-1946) *_Zülüf Dökülmüş Yüze_ -Neşet Ertaş (1938-2012) AKOB Açılış Konuşması Seminer 1. Bölüm Ara (10 dk) Seminer 2. Bölüm (Soru, Cevap, Tartışma) Kapanış 17:30’a kadar Mersin, 26. Nisan.2024, AKİB Konferans Salonu (Akdeniz İhracatçı Birlikleri)

*Özlem Ece Kimdir?

2010 yılından bu yana İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nda (İKSV) Kültür Politikaları Çalışmaları Direktörü olarak görev yapan Ece, lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fransızca Kamu Yönetimi bölümünde, yüksek lisans eğitimini Fransa Dışişleri Bakanlığı bursu ile L’Institut d’Etudes Politiques de Grenoble, Kültür Projeleri Yönetimi bölümünde tamamladı.

2003-2008 yılları arasında İstanbul’da kültür-sanat sektörünün önde gelen kurumlarında proje yöneticisi ve iletişim danışmanı olarak yerel, ulusal ve uluslararası çalışmalara imza atan Özlem Ece, 2008 yılında İse İKSV’de Türkiye ve Frans’nın Dışişleri ve Kültür Bakanlıkları’nın himayesinde gerçekleştirilen Fransa’da Türkiye Mevsimi projesinin genel koordinatörlüğünü üstlendi. Aynı zamanda UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kültürel İfadelerin Çeşitliliği İhtisas Komitesi Başkanı olan Ece, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Marmara Urban Forum (MARUF) Yürütme Kurulu’nda yer alıyor.

İKSV’nin kültür politikaları çalışmaları kapsamında Ece’nin Direktörlüğünde hazırlanan yayınlar arasında; İstanbul’da Kamusal Alanda Sanat Uygulamaları İçin Öneriler (2011), İKSV Ekonomik Etki Araştırması (2012), Uluslararası Güncel Sanat Bienallerinin Finansmanı (2013), Türkiye’de Sanat Eğitimini (Yeniden) Düşünmek (2014), Yerel Yönetimler İçin Kültürel Planlama (2016), Kültür-Sanatta Katılımcı Yaklaşımlar (2017), Birlikte Yaşamak: Kültürel Çoğulculuğu Sanat Yoluyla Geliştirmek (2018) ve Erken Çocukluktan Gençliğe: Sanatla Büyümek (2019), Ekolojik Dönüşüm İçin Kültür ve Sanat (2021); Kültür-Sanat Dünyasında Toplumsal Cinsiyet (2022) ve Türkiye’de Yerel Kültür Ekosistemi (2024) başlıklı raporlar bulunuyor.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör