SAĞLIK
Giriş Tarihi : 02-04-2020 22:34   Güncelleme : 02-04-2020 23:04

Başkan Seçer, Mersin Tabip Odası ve SES İle Bir Araya Geldi

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen ve SES Mersin Şubesi Başkanı Dr. Zeki Sinan DOĞAN , Mersin Büyük Şehir Belediye Başkanı Vahap SEÇER ile Covid-19 pandemisi konusunda bir görüşme gerçekleştirdi.

Başkan Seçer, Mersin Tabip Odası ve SES İle Bir Araya Geldi

Mersin Büyükşehir Sağlık Daire Başkanı Dr. Hülya TEKİN ATİLA’nın da katıldığı toplantıda sağlık meslek örgütleri Büyükşehir Belediyesi'nden  beklentilerini ve belediyeye ne şekilde destek olabileceği konuları ele alındı.

Ses'ten yapılan açıklamada, Toplantıda; Büyük Şehir Belediyesi Kriz masasında yer almamızın faydalı olacağı, Sağlık çalışanlarının çocuklarının ebeveynleri görevdeyken bakımlarının nasıl sağlanabileceği, evde zaman geçirme süresinin artmasıyla kadına yönelik şiddetin de artacağı öngörüldüğünden Şiddete yönelik telefon ağı konusu ele alınmıştır.

Toplantıda ayrıca, Aile Sağlığı Merkezlerinin (ASM) dezenfeksiyonu, ASM’lere öğlen yemeği tedariki ve Kişisel Koruyucu Donanım eksiklerinin giderilmesi ile Evine gitmek istemeyen sağlık çalışanları için konaklama ihtiyacının Sağlık Müdürlüğü ile koordineli şekilde sağlanması ile ilgili taleplerimiz dile getirilmiştir.

Dile getirdiğimiz taleplerimizle ilgili olarak, Sayın Vahap SEÇER tarafından, Belediye Kriz masasına Halk Sağlığı Uzmanlarımız aracılığı ile danışmanlık hizmeti vermemizin ve bu kapsamda dezenfeksiyon işlemlerinin halk sağlığı uzmanlarımızın önerileri doğrultusunda yapılmasının uygun olacağı bildirilmiştir. Ayrıca ihtiyaç belirten tüm sağlık çalışanlarına özel servis organize edilmesi konusunda derhal birlikte çalışma başlatılmasına karar verilmiştir.

En kısa sürede, ihtiyaç belirten merkez ilçelerdeki ASM’ler için öğlen yemeği verilmesine ve ihtiyaç belirten tüm sağlıkçılara siperlik ve cerrahi maske dağıtımı yapılması yönünde talimat veren başkan SEÇER “Macit Özcan tesislerinde 52 odalı otel var. Oda içi temizliği kalan kişiye ait olmak üzere 3 öğün yemek ve oda dışının temizliği de sağlanacak şekilde tahsis edebiliriz” ifadesinde bulunduğu belirtildi.

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Antmen,"Başkan Vahap SEÇER'e bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyor, salgının bir an önce sonlanması için tüm Mersin halkını duyarlı olmaya çağırıyoruz." dedi.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala