YAŞAM
Giriş Tarihi : 16-02-2023 15:14   Güncelleme : 23-02-2023 10:56

Bursa Çekişmeli Boşanma Avukatı

 Bursa Çekişmeli Boşanma Avukatı

Bursa boşanma avukatı arıyorsanız doğru adreste olduğunuzu söyleyerek başlayalım. Çünkü boşanma çekişmeli olarak gerçekleşecekse mutlaka iyi bir avukatla görüşmekte fayda vardır. Çekişmeli olan boşanmalar protokolle değil, kusur oranları değerlendirildikten sonra mahkemenin vermiş olduğu kararla düzenlenen bir dava türüdür. Çekişmeli boşanma davalarında çiftler arasında irade açısından bir ortaklık söz konusu olmayabilir.

Eşlerden sadece bir taraf boşanma isteyebilir ya da iki tarafta istemesine karşın diğer konularda uzlaşma sağlayamıyor olabilir. Çekişmeli boşanma davaları anlaşmalı boşanma davalarına göre daha geç sonuçlanabilir. Genellikle evliliğin sarsılması, şiddetli geçimsizlik ve zina gibi nedenlerden dolayı açılmıştır. Anlaşmalı boşanmalarda ise çekişmeli boşanmalarda olduğu gibi herhangi bir kusur aranmaz, çünkü eşler her türlü konuda anlaşmaya varmışlar ve bunu da bir protokolle yazılı hale getirmişlerdir.

Anlaşmalı ve Çekişmeli Boşanmalar Çekişmeli ya da anlaşmalı boşanma davalarında eğer gerekçe şiddetli geçimsizlik ise bu durumda boşanma davası sonucunda taraflar kusur oranlarına göre karşı tarafa nafaka ödemek zorunda kalabilirler. Eğer eşit bir kusur söz konusuysa bu durumda herhangi bir tazminat ödemesine gerek olmayabilir. Yukarıda bahsettiğimiz nedenlerden ya da farklı nedenlerden dolayı boşanmayı düşünen eş mutlaka kendisini en iyi şekilde ifade edebilecek boşanma avukatı ile görüşmek gerekir. Kendini en iyi şekilde ifade edememek boşanma sonrasında hak kayıplarına neden olabilir.

Boşanma davası her ne kadar zorunlu olsa da boşandıktan sonra yaşamın devam ettiği gerçeği boşanan kişinin kendi menfaatlerini göz ardı etmemesi gerekir. Zaman içerisinde yaşanan değişimler kişinin evliyken bulunduğu şartlardan daha kötü duruma düşmesine neden olabilir.

Bu nedenle iyi bir Bursa boşanma avukatı ileride yaşanabilecek sorunlara karşı özellikle mal paylaşımı konusunda hukuki desteği sağlayacaktır.

EditörEditör