GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-03-2016 21:16   Güncelleme : 30-03-2016 21:16

Çamak Maraş'ta Katliam Endişesi

Kahramanmaraş'ta yeni katliam endişesi yaşanıyor CHP’li Çamak, “Halkın yanındayız”dedi.

Çamak Maraş'ta Katliam Endişesi

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, mülteci kampı yapılmak istenen Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı Sivricehöyük Köyü’nde vatandaşların yeni bir katliam yaşanacağı endişesi taşıdığını belirterek, yaşam alanları tehdit altında olan bölge halkının yanında olduklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Kahramanmaraş'ın Aşağı Terolar yeni adıyla Sivricehöyük Köyü’nde mülteci kampı yapılmasına karşı çıkan köylülere destek verdi. Geçmişte yaşanan katliamın acılarını yaşayan bölge halkının benzer olayların yaşanmasından endişe duyduğunu dile getiren Dr. Çamak, toplumsal dokunun bozulacağına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Suriyeliler ülkelerinden olurken isteyerek olmuyor. Bir ülke olarak onların ihtiyaçlarını karşılamamız gerekiyor. Ben Kahramanmaraş’ı çok iyi bilen bir insanım, Ancak görebildiğimiz kadarıyla özellikle burada daracık bir bölgede böylesi bir yerleşim alanının olması kabul edilebilir değil. Bu çalışmaların tamamlanması toplumsal barışın ve huzurun bozulmasına neden olacaktır. Doku bozulacaktır. 25 bin kişiden bahsediliyor. Burası 360 dönümlük bir yer. Yarın bir gün bu nüfus buğdaylara zarar verecek, pamuk ve sebze yetiştiremeyecek insanlar. Çünkü kültürleri, ahlak anlayışları bizden farklı. Biz bu kampı istemiyor isek, özellikle kadınlarımızdan rica ediyorum. Kadınlarımız ve ileri yaştaki erkeklerimiz gelsin burada günlerce otursun, mücadele etsin, buraya Suriyelilerin yerleşmesine engel olsunlar.”

EditörEditör