GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-12-2021 23:16   Güncelleme : 24-12-2021 01:16

ÇUGİDER KURULUŞUNUN 5.YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI.

Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği (ÇUGİDER) kuruluşunun 5. yılı, yıldönümünde bir resepsiyonla kutladı. Yeni katılan üyelerine plaket takdim töreni düzenlendi. ÇUGİDER'in çözüm odaklı destek oldukları engelli milli sporcular sahnede şampiyonluk kupasını kaldırdı.

ÇUGİDER KURULUŞUNUN 5.YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI.

Mersin DİVAN Oteli'nde ÇUGİDER kuruluşunun 5. yıldönümü etkinliğine Mezitli Kent Konseyi ve ÇUGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Gelbul, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası  (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Tarsus Organize Saneyi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, Büyükşehir Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Bedrettin Gündeş, MESİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Adnan Gündoğdu, Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı R. Kaya Tepe, TISİAD Başkanı Reçber Haşimoğlu,Mersin Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Peder Roshan Cordeiro,  ÇUGİDER Önceki Dönem Başkanıları Süleyman Aktaş, Mazlum Balkan, MEP Dönem Başkanı Özcan Demir, MESİAD Önceki Dönem Başkanlarından Mehmet Deniz, Mersin Kent Konseyi Önceki Dönem Başkanı Faik Burakgazi, ÇUGİDER Yönetim Kurulu Üyeleri, aday üyeler ve konuklar katıldı.

ÇUGİDER 5. Yıl Yıldönümü etkinliği klasik müzik dinletisiyle başladı.

ÇUGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Gelbul, "Mersin‘de yaşayan gençlerin  liderlik vasıflarını, sosyal ve kültürel sorumluluklarını arttırmak, girişimcilik ruhunun benimsenmesini sağlamak amacıyla 2016 yılında kurulduğunu hatırlatan Gelbul, "ÇUGİDER, insana yatırımı esas alan  sosyo-ekonomik, eğitim ve kültür düzeylerinin gelişimine katkıda bulunmak, bilgi ve tecrübe konusunda koordinasyonu sağlayarak ilimizin kalkınmasına ön ayak olmak,çevre,doğa ve toplumsal sorunlara dokunmak için kurulmuş güçlü bir dernektir.

ÇUGİDER,çözüm önerileri getirerek projelerle destek vermiş ve bu sayede iki önemli projeye imza atmıştır. Derneğimizin 5. yılını kutlamanın önemini ve sorumluluğunu hissederek, kentimize ayrı bir değer ve olgu kattığımıza yürekten inanıyoruz. "‘Biz sadece tabela derneği olmak için yola çıkmadık.Söylemlerden çok,eylemleri gerçekleştirdik. Üyelerimizden aldığımız güç ile geleceğe umutla bakan ;İstihdama dönük, genç girişimcilerin önünü açacak  projelerimiz ile Mersin‘in aydınlık yüzünün ortaya çıkması için var gücümüzle çalışacağız..

Mersinde bedensel engeli iki milli sporcumuza destek olduk. Oğuzhan Güneş ve Ahmet Kaplan'a  sponsorluklarında yardımcı olduk  Bu konuda sporculara destek ve sponsorluk yapan Bilim Kurulu üyemiz Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli'ye huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. 

Bugün ÇUGİDER ailemize yeni katılan üyelerimizin plaket takdimini gerçekleştireceğiz.

 Nerede yaşam varsa, orada umut da vardır.

Emekleriyle, bilgileriyle, tecrübeleriyle, alın terleriyle tek gayeleri üretmek olan  iş insanlarımız geleceğimiz ve yarınlarımızdır.

Her Yeni Yıl yeni umutların habercisidir.Yeni yılda tüm umutlar ve başarılar sizlerle olsun." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ÇIGİDER'İN 5. Yıldönümünde yönetim kurulunu ve Başkan Sibel Gelbul'u tebrik ederek, başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Dirençli kentler yaratmanın birinci koşulu  dirençli insanlarla, dirençli örgütlerle olabileceğine inandığını belirten Başkan Tarhan, " Demokrasinin gelişmesi için daha örgütlü toplum olmamız gerekiyor. Günümüzde herşeyin değiştiği gibi siyasette değişti. Sivil toplum kuruluşları da değişti. Dünya değişti. Hiç kimse tek başına bir güç değildir. Mutlaka beraber birlikte başarı sağlanır. Türkiye sessiz toplum olmaktan çıksın daha dirençli insanları çoğaltalım. Sibel Başkanı ve yönetim kurulu üyelerini kutluyor"  sözleriyle konuşmasını tamamladı.. 

Mersin Tarsus Organize Saneyi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ile birlikte başarılı bir çalışma gerçekleştirdik. Mersinimize hayırlı olsun.Bugün Saha Projesi'ne  Savunma Bakanlığı'ndan onay aldık. Model fabrikamızda  milli savunma çalışmalarımız  sanayiciler tarafından gerçekleştirilecek.Önemli ciddi bir çalışmaydı. Ticeret ve Sanayi Odası ile birlikte yürütüyoruz. Sanayicilerimiz ve iş dünyamız bu projeye çok sıcak bakıyor." açıklamasında bulundu.

Tekli, şampiyonluklar Mersin'e yakışıyor. Bu hafta başarılı sporcularımızla birlikte kaldırdığımız üçüncü şampiyonluk kupası oldu. Bu gecenin yıldızı şampiyon olan kardeşlerimi kutluyor başarılarının devamını diliyorum. OSB olarak milli sporcularımızın yanındayız." dedi. Tekli konuşmasının ardından engelli milli şampiyon tenisçilerle birlikte  sahnede  şampiyonluk kupasıyla tebrik edildi.

Konuklara kısa bir vals gösterisinde bulunuldu.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala