KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 23-11-2023 10:15   Güncelleme : 23-11-2023 11:42

Erdemli Belediyesi ve GİŞKAD, 'Kurtuluşun Kadınları" Oynunu Erdemli'de Sahneledi

Erdemli Belediyesi ve GİŞKAD işbirliği ile sahnelenen "Kurtuluşun Kadınları" adlı oyun dakikalarca ayakta alkışlandı..

Erdemli Belediyesi ve GİŞKAD, 'Kurtuluşun Kadınları

Erdemli Kültür Merkezi'nde sahnelenen "Kurtuluşun Kadınları" tiyatrosunun gösterimine Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Gişkad Başkanı Mürvet Beydağı, ÇukurovaSİFED Başkanı Hüseyin Kış, GİŞKAD Üyeleri ile Erdemlili sanat severler katıldı.

Girişimci İş Kadınları Derneği /GİŞKSD)  Yönetim Kurulu Başkanı Mürvet Beydağı, "Kurtuluşun Kadınları" oyunundan çok etkilendiklerini ifade ettiği konuşmasında  "Cumhuriyetimizin 100 yılını kutladığımız bu günlerde Kurtuluş Savaşı sırasında canlarını hiçe sayarak cepheden cepheye koşan vatan için, bayrak için büyük mücadeleler veren milli mücadelenin kadın kahramanlarını bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz ruhları şad olsun.
Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında büyük katkı ve fedakarlık sağlayan kadınlarımızı izleyeceğimiz bu kıymetli tiyatro oyunu ile buluşturan Erdemli belediye başkanımız Sayın Mükerrem Tollu'ya ve Kültür İşleri Müdürümüz Sayın Ulaş Taka'ya çok teşekkür ederiz" dedi.

Kurtuluşun Kadınları oynunu Birgül Yeşiloğlu Güler yazdı. Metin Güler yönetti. Oyunda Çete Ayşe, Kara Fatma, Gördesli Makbule, Nezahat Onbaşı, Tayyar Rahmiye, Halide Edip, Halime Çavuş ve Kurtuluş Savaşı’na emek veren daha birçok kadının öyküsü Ecem Yüksel yüksek performansı ile can buldu. Milli Mücadele Tarihi’ne ışık tutan oyunda Ecem Yüksel başarılı bir oyun sergiledi. Sanat severlerce ayakta dakikalarca  oyuncu Yüksel alkışlandı.

Oyun sonrası GİŞKAD Başkanı Beydağı, başarılı performansı ile göz dolduran Kurtuluşun Kadınları oyuncusu Ecem Yüksel'e, ve uynun yönetmeni Metin Güler'e  çiçek takdim etti. Beydağı başarılı oyuncu Ecem Yüksel'i tebrik ederek Türk Bayrağı rozeti taktı.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, başarılı performansından dolayı oyuncuyu kutladı.Başkan Tollu, GİŞKAD Başkanı Beydağı'na,  "kahraman kadın" tablosu hediye etti. 

GİŞKAD Başkanı Mürvet Beydağı, oyunun sahnelenmesinde vermiş olduğu destek ve katkılarından dolayı Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'ya teşekkür plaketi verdi. Erdemli Kültür İşleri Müdürü Ulaş Taka'ya teşekkür plaketi sunan Beydağı, Taka'ya katkıları için teşekkür etti.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

EditörEditör