GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-05-2022 13:17   Güncelleme : 31-05-2022 14:49

GİŞKAD, Kıbrıs Ziyaretinde GİKAD İle Protokol İmzaladı

Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD), KKTC ziyaretinde Kıbrıslı İş Kadınlar Derneği (GİKAD) ile işbirliği protokolü imzaladı.

GİŞKAD, Kıbrıs Ziyaretinde GİKAD İle Protokol İmzaladı

GİŞKAD, Kuzey Kıbrıs Türk Cumuriyeti'ne (KKTC) bir dizi ziyarette buln arak fikir alış verişinde bulunuldu. GİKAD ziyeretinde yapılan görüşmeler sonucu GİŞKAD-GİKAD birlikteliğini ileriye taşımak adına işbirliği protokolü imzalandı.

GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Mürvet Beydağı ve Yönetim Kurulu Üyeleri KKTC Cumhurbaşakanı Ersin Tatar'ı makamında ziyaret etti.Ziyarette Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve  eşi Sibel Tatar, Mersinli iş kadınlarının yapmış oldukları bu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ziayet sonrası birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

GİŞKAD Üyeleri sabah ilk ziyaretlerini  KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'nu ziyeret ederek başladı. Bakan Ertuğruloğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ardından  Kıbrıs Türk Sanayi Odası'nı ziyaret eden GİŞKAD Yönetim Kurulu Üyeleri  Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu'nu Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz'i  ziyeret ederek karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.

GİŞKAD, KKTC  ziyaretinde Kıbrıslı İş Kadınları Derneği (GİKAD) ile bir araya gelerek iş birliği protokoli imzaladı. İki kadın derneği, bu protokol ile  bilgi, birikim ve  tercübelerini paylaşılılmak, ortak çalışmalar ve ortak projeler geliştirmeyi amaçlıyor.

Protokol imza töreninde yaptığı konuşmasında GİŞKAD Başkanı Mürvet Beydağı,"Bu protokolle iki kadın derneği GİŞKAD ve GİKAD olarak bilgi ve birikimlerimizi, tercübelerimizi paylaşarak birlikte ortak çalışmalarla projeler geliştirmek istiyoruz." dedi. Başkan Beydağı, GİŞKAD ile bilgiler vererek kurulduğu günden bu güne yürütükleri çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Beydağı,"Bugün imzaladığımız protokolle Kıbrıslı iş kadınlarıyla İşbirliğini geliştirmek, pekiştirmek istiyoruz" dedi  Kıbrıs'a düzenledikleri etkinliğe  KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli de katıldı. 

Başkan Beydağı, bu gezinin düzenlenmesinde büyük emeği geçen  KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve ekibine yakın ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Kıbrıslı İş Kadınları Deneği (GİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı İçim Kavuklu, "Amacımız Kıbrıslı iş kadınları ile Mersinli iş kadınlarını arasında bir işbirliği protokolü  imzalayarak karşılıklı olarak ülke ekonomilerine katkı sunmak istiyoruz" dedi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala