GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-11-2023 11:46   Güncelleme : 19-11-2023 18:32

GİŞKAD, ŞAHMERAN DEFİLESİYLE TARSUS'U BÜYÜLEDİ

GİŞKAD, bu yıl , 2.'si düzenlenen ‘Uluslararası Tarsus Festivali'nde ‘Şahmeran’ temalı defilesi Tarsuslu sanat severlerin büyük ilgisini çekti.

GİŞKAD,  ŞAHMERAN DEFİLESİYLE TARSUS'U BÜYÜLEDİ

Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD), Mersin Olgunlaşma Enstitüsü işbiirliğiyle gerçekleştirdiği "Şahmeran" temalı defilesi 2. Uluslararası Tarsus Festivali'nde başarılı kareorafisiyle büyük ilgi çekti.

2. Uluslararası Tarsus Festivali ilk gününde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer, CHP Mersin milletvekili Gülcan Kış, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, GİŞKAD Başkanı Mürvet Beydağı, Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu, Genel Sekreter Olcay Tok, Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Gökayaz, ünlü hat sanatçısı Ethem Çalışkan, konuklar ve Tarsuslu sanat severler katıldı.

Şahmeran temalı defilenin kostüm tasarımını Mersin Olgunlaşma Enstitüsü hazırladı.   GİŞKAD Üyeleri  defilenin mankenliklerini başarıyla sahneledi. Şahmeran mitolojisinin motifleri tasarımlı kıyafetler  geceye mitolojik bir yolculuk yaptırdı,  müziği ve  sahne görsel showlarıyla seyircileri büyüledi.

Şahmeran temalı yedi kıyafetin yer aldığı defilenin finalinde kırmızı kreasyon,ay yıldız motifiyle yer alan kostüm izleyicilerden büyük alkış aldı.

Deflile sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, defilenin mankenliğini yapan GİŞKAD Üyelerini ve GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Mürvet Beydağı'nı kutlayarak hatıra fotoğrafı çekildi.

GİŞKAD Başkanı Mürvet Beydağı,festivallerin sanatsal , kültürel ve sosyal yaşamı zenginleştirdiğini dile getirdiği açıklamasında, " Kültürel zenginliklerimizin kuşaktan kuşağa taşınmasının da  tarihimizi, kültürümüzü genç kuşaklara aktarmak, tanıtmak adına güzel bir defile oldu." dedi. Beydağı, kültürel zenginliklerin tanıtımı ve gelecek kuşaklara aktarımında olgunlaşma enstitülerinin önemli bir yeri olduğuna  dikkat çekerek gelecekte tarihe ve kültüre sahip çıkmak gerektiğinini söyledi. Beydağı  "Emek veren bu kurumların çalışmasını çok önemsiyoruz, sürdürülebilir olması için de çaba sarfediyoruz. Mersin Olgunlaşma Enstitüsü'ne emekleri  ve işbirliği için teşekkür ediyorum. Güzel bir defile oldu. Destekleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e teşekkür  ediyorum" açıklamasında bulundu.

Etkinlikler, Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının şahmeran temalı dansları ile devam etti. gece Simge konseri ile sona erdi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör