GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-09-2023 19:14   Güncelleme : 07-09-2023 19:14

GÜLCAN KIŞ, MUHTARLARLA BULUŞTU.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış kent genelinde görev yapan kadın muhtarlarla öğle yemeğinde buluştu.

GÜLCAN KIŞ, MUHTARLARLA BULUŞTU.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin restore edip kente kazandırdığı Gülnar Gastronomi Evi'nde kadın muhtarları ağırlayan Milletvekili Gülcan Kış'a, Mersin’den Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, Kadın Kolları İlçe Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu ve daire çalışanları da eşlik etti

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış Mersin ve ülke genelinde kadın muhtarların sayısının minimum seviyelerde olduğunu söyleyerek, kadınların mahalli ve genel idarelerde daha iddialı bir duruma gelmesi gerektiğini söyledi. CHP'li Kış, "Muhtarlar bizim hem demokrasi anlayışımız hem de hizmet anlayışımız açısından çok kritik bir yer işgal ediyor. Vatandaşla idare arasında köprü vazifesi gören sizlerin aslında çok önemli bir sorumluluğu da üstlenmiş durumdasınız. Türk siyaseti ve bürokrasisindeki müzmin hastalık ne var ki sizin görev alanlarınıza da sirayet etmiş durumda. Üzülerek söylemek istiyorum ki kadın muhtarlarımızın sayısı hem ülkemizde hem de kentimizde son derece düşük seviyede. Bugün kentimizde görev yapan 800'ün üstünde muhtardan sadece sizler kadın muhtar olarak görev yapıyorsunuz. Bu çok küçük bir oran. Halbuki kadınlarımızın yöneticilik deneyimi dogmatiktir. Yuvayı dişi kuş yapar denilen kadın siyasete, bürokrasiye geldiğinde bir köşeye atılamaz, atılmamalı. Evini yöneten kadın, sokağını da, mahallesini de, ilçesini de, kentini de, ülkesini de yönetebilecek yeteneğe ve tecrübeye sahiptir" dedi.

Muhtarların demokrasinin teminatı olduğuna ve yerel yönetimlerin hizmet ağında çok önemli bir konumda olduğuna dikkat çeken Kış, "Sizlerle tanışmamız ve diplomasimiz bugünlere dayalı değil. Belediye meclis üyesi kimliğimle karşınıza çıktığım ilk günden bu yana sizlere olan ilgim ve yaptığınız işe olan saygım artarak devam ediyor. Şimdi karşınızda bir milletvekili olarak bulunuyorum. Bir partiyi temsil ediyorum. Ama size bakış açım partiler üstü. Ben bir CHP'li milletvekili olabilirim, sizler de başka bir partiye oy vermiş olabilirsiniz. Benim siyaset geleneğim bağlı bulunduğum ilkeler ve yaşam felsefem bunun hizmet açısından hiçbir değer taşımadığıdır. Gurur ve onurla yürüttüğüm Büyükşehir Belediye meclis üyeliği döneminde de bu böyleydi, milletvekilliği döneminde de bu böyle olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer de bizim temsil ettiğimiz bu anlayışın önemli bir temsilcisi. Sizlerle olan ilişkilerinde ayrımcılıktan uzak, adalete yakın bir profil çizen başkanımız da her birinizin temsil ettiği mahallelere bu hassasiyeti gösterdi. Bunların neredeyse tamamına şahidim ve kendisine de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Biliyorum ki işiniz zor. Ama bizler sizlerin işlerini kolaylaştırmak için buradayız. Makul ve yasal taleplerinizi yerine getirmek ile mükellefiz. Genel iktidar olamamış olabiliriz, ama evimizi pırıl pırıl hale getirecek hem gücümüz, hem de inancımız mevcut. Bundan asla şüpheniz olmasın." diyerek sözlerini noktaladı.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör