SİYASET
Giriş Tarihi : 23-03-2023 17:58   Güncelleme : 24-03-2023 12:51

İYİ PARTİ MERSİN İL BAŞKANI DUTAR, MERSİN'E VERDİĞİM SÖZ, ÖN YOKLAMA İLE ADAYLARIMIZI BELİRLİYORUZ

İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, Mersin'de Milletvekili adaylarımızı 20 bin üyemizle "Ön Yoklama" ile belirleyeceğiz" dedi.

İYİ PARTİ MERSİN İL BAŞKANI DUTAR, MERSİN'E VERDİĞİM SÖZ, ÖN YOKLAMA İLE ADAYLARIMIZI BELİRLİYORUZ

İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, İl başkanı olarak üç yıl önce göve başladığımda Genel Başkanımız Meral Akşener'e Mersin'de milletvekili adaylarımızı belirlemek için "Ön Yoklama" sözünü vermişti. Vermiş olduğum bu  sözümüzü 14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem  milletvekili seçimlerde uygulayacak olmaktan mutluluk duyuyorum." dedi.

İYİ Parti'de milletvekili aday adaylığı  başvuruları iki gün uzatılarak 24 Mart 2023 cuma günü akşam sona erecek.

İYİ Parti Mersin İl Başkanı Dutar, "Biz bu seçimi Türkiye'de sistem değişikliği yarışı olarak görüyoruz. İlk önceliğimiz Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşakanı yapıp, "Güçlendirilmiş Parlementer Sisteme" ülkeyi döndürmek amacındayız" dedi.

Dutar,  İYİ Parti'yi  Mersin'de birinci parti yapmak için, en yüksek sayıda  parlementoda temsil etmeyi amaçladıklarını dile getirdi.  Bu amaçlarının başarıya ulaşması için parti teşkilatlarıyla kollarını sıvayarak tüm güçleriyle İYİ Parti teşkilatlarının il ve ilçelerde yoğun biçimde  çalıştıklarını belirtti.

Mevcut iktidarı ve tek adama dayalı Cumhurbaşkanlık sistemi  eleştiren Başkan Dutar, "ülkenin   özellikle ekonomisinde, sağlıkta, eğitimde, afetlerde, depremde ülkemizde tek adamlık rejiminin ülkeye zarar verdiğine dikkat çekerek bu ülke tek adama dayalı sistemi beş yıldır denediğini gördüğünü "Asıl olan ülkemizin  geleceğidir" dedi.

İYİ Parti olarak bu sistemi değiştirip, denetlenebilir meclisin hakim olduğu, seçilen milletvekillerinin söz sahibi olduğu, milletvekillerinden seçilen bakanların temsil edildiği sistemi yeniden yoluna koymak için büyük bir mücadele verdiklerini belirten Başkan Dutar, "Türkiye'de bir sistem sorunu var. Herşeyden önce isimlere takılmadan, var gücümüzle Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapıp bu sistemden kurtulmak istiyoruz."açıklamasında bulundu. İYİ Parti'nin öncelikli hedeflerinin başında bu ucübe diye adlandırdığı bu sistemden ülkeyi kurtarmak, tekraradan demokrasiyi yeniden kurmak, güçlendirilmiş parlementer sistemi yaratarak Genel Başkan Meral Akşener'i Başbakan yapmak amacında olduklarına vurgu yapan Başkan Dutar, "Amacımız Ülkemizi  iyileştirlmiş, güçlendirilmiş parlementer sistemine  döndürerek ilk seçimlerde İYİ Parti'yi birinci parti yapmak, Genel Başkanımızı  Akşener'i Parlementer Sistemin Başbakanı yapmak hedefimizdir" açıklamasında bulundu.

"Mersin'de Milletvekili Adaylarını Ön Yoklama İle Yapılacağı Sözümüzü Tutuyoruz"

İYİ Parti Mersin İl Başkanı Dutar, "Partimize çok büyük ilgi gösteriliyor. Üç yıldır sahada büyük bir emek verdik.Seçime en hazır parti İYİ Parti'dir. " sözüyle iddialı bir açıklamada bulunarak, il başkanlığına başladığından beri Mersin'in 745 mahallesini gezdiğini, Mersin'deki tüm STK ile buluştuğunu, tüm muhtarlarla yapıcı biçimde görüşerek dersimize çok iyi çalıştık. Seçimlere en hazır partiyiz" sözüyle partisinin seçimlere hazır olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Diğer siyasi partilere de örnek olacak biçimde Mersin'de milletvekili adaylarını belirlemek için ön yoklama yapılacağının altını çizerek " Vatandaşlarımız kendilerini temsil edecek olan milletvekilerini  seçmek en önemli seçme hakkıdır. Mersin'de İYİ Parti üyelerinin Milletvekili adaylarını belirleyecek olması  demokrasi adına çok önemlidir. Yukarıdan atamayala değil  sahada partililerle birlikte mücadele eden onlarla birlikte çalışan adaylar olması kararlığındayız. Partimizin Mersin'de kayıtlı 20 bin üyesiyle ilçe ilçe sandık kurarak ön yoklama ile milletvekili adaylarımızı belirleyeceğiz. Ön Yoklama 1 Nisan 2023 Cumartesi günü ilçelerde parti teşkilatlarında Mersin'de ise Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak.Tabanının sesini dinleyerek üyelerin temayülü ile belirleyerek Milletin sesi olacağız. "  dedi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

EditörEditör