GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-11-2023 11:05   Güncelleme : 16-11-2023 11:38

KKTC, 49. Kuruluşunu Mersin'de Düzenlenen Resepsiyonla Kutladı

Mersin'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşunun 40. yılı düzenlenen resepsiyonla kutlandı..

KKTC, 49. Kuruluşunu Mersin'de Düzenlenen Resepsiyonla Kutladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Başkonsolosluğu’nun Mersin Divan Otel'de düzenlediği 40. Yıl Kutlama Resepsiyonuna KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve eşi Salih Mendeli, Mersin Valisi Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan,  Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Vali Yardımcıları İbrahim Küçük ve Ahmet Çırakoğlu, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek,ÇukurovaSİFED Başkanı Hüseyin Kış, MESİAD Başkanı Hasan Engin, GİŞKAD Başkanı Mürvet Beydağı, ÇUGİDER Başkanı Sibel Gelbul, TURAB Genel Başkanı Fahri Kuş, MEP Dönem Başkanı Servet Özkaya, Meğiad Başkanı Özcan Demir, MERBOB Başkanı M. Sadık Özkan, MGC Başkanı R.Kaya Tepe, STK Temsilcileri ,kamu kurum ve kuruluşları  temsilcileri, Şehit Aileleri, Gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.

KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli eşi ile birlikte konuklarını kapıda karşıladı, tebrikleri kabul etti.

 

Mersin Valisi Pehlivan; “Bu akşam Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 40. kuruluş yıl dönümünü hep birlikte kutluyoruz. Bugünün, başta Kıbrıs'ta bulunan soydaşlarımız olmak üzere tüm Türk dünyasına kutlu olması,hayırlara vesile olması temennisiyle nice kırk yıllar, nice nice yüz yıllar diliyorum.

 

29 Ekim günü Türkiye Cumhuriyetimizin 100. yılını hep birlikte gururla ve mutlulukla kutladık. Başta, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı, aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi, ecdadımızı saygıyla, minnetle yad ettik,yad ediyoruz. Bugün de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 40. yıl dönümünü kutluyoruz. KKTC 1983 yılında kuruldu. Öncesinde, 1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nda her kademede mücadele eden ecdadımızı, aziz Şehitlerimizi, Mücahitlerimizi ve Gazilerimizi saygıyla rahmetle yad ediyoruz.

 

Kıbrıs mücadelesinde, Mersinli 17 Şehidimiz, 582 Gazimiz bulunmaktadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile olan gönül köprüsü bütün ülkemizde olduğu gibi İlimizde de çok sağlam ve sağlıklı bir şekilde devam ediyor. Bu vesileyle, Mersin olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü etkinliklerine ev sahipliği yapmış olmaktan da büyük bir memnuniyet ve onur duyduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Bu duygularla; bu organizasyonu düzenleyen sayın Başkonsolosumuz ve Mersin’de bulunan Kıbrıslı soydaşlarımızın şahsında bütün Kıbrıslı soydaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı içten en iyi dileklerimle kutluyorum.” dedi.

 

KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli,  Kıbrıs Türkü'nün en büyük bayramı olduğuna dikkat çekerek başladığı  konuşmasında, "Özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın ve egemenlik mücadelemizin Cumhuriyet ile taçlandığı, canımız ve kanımız pahasına kurduğumuz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 40’ıncı yılını kutlamanın haklı gururu ve mutluluğu içerisindeyiz.

Kurucu Cumhurbaşkanımız Merhum Rauf Raif Denktaş, bundan tam 40 yıl önce, 15 Kasım 1983’te, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsız bir devlet olarak kurulduğunu dünya ve tarih önünde ilan ederek ada üzerindeki vazgeçilmez haklarımızı teminat altına almıştır.

Çözüm olsun ya da olmasın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, tüm kurumları ve hukukun üstünlüğüne dayalı yapısı ile bağımsız ve egemen bir devlet olarak yaşamaya devam edecek ve Anavatanımız Türkiye’nin koşulsuz desteğiyle her geçen gün kalkınarak güçlenecektir.

Türkiye yüzyılı, aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve bütün Türk Dünyası’nın da yüzyılı olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerimi tamamlarken, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Özgürlük Mücadelesi Liderimiz Dr. Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş olmak üzere vatanımız uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmetle; Gazilerimizi, Kıbrıs Türk Mücahitlerimizi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetlerini şükran ve minnetle yâd ederim." dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40. yılına özel hazırlanan pasta kesimi gerçekleştirildi.

MERSİN KENT HABER

 

 

EditörEditör