EKONOMİ
Giriş Tarihi : 19-07-2023 21:12   Güncelleme : 19-07-2023 21:29

KKTC, BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMINI MERSİN'DE TÖRENLERLE KUTLUYOR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramının 49. yılını Kıbrıs'ta Mersin'de ve dış temsilciliklerinde törenlerle kutluyor.

KKTC, BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMINI MERSİN'DE TÖRENLERLE KUTLUYOR

KKTC Mersin Başkonsolosluğu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nm 49. yılı münasebetiyle, 20 Temmuz 2023, Perşembe günü, saat 09.30’da Mersin Cumhuriyet Alanı’nda tören düzenliyor.

Aynı gün saat 16.00’da Silifke’deki Kıbrıs Barış Harekâtı Şehitleri Hatıra Ormanı’nda da kutlama töreni düzenliyor.

KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, etkinlikler kapsamında, beraberindeki heyetle birlikte, 18 Temmuz 2023, Salı günü, sabah sırasıyla Mersin Valisi Sayın Ali Hamza Pehlivan’a, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Sayın Fuat GEDİK’e ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap SEÇER’e ziyarette bulundu.

Başkonsolos Mendeli ve heyeti, aynı gün öğleden sonra ise, sırasıyla Türkiye Muharip Gaziler Demeği Mersin Şube Başkanlığını, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin İl Başkanlığını, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Demeği Mersin Şube Başkanlığını ve Kıbrıs Türk Kültür Demeği Mersin Şubesi’ni ziyaret etti.

 20 Temmuz 2023, Perşembe günü, Mersin Cumhuriyet Alanı’nda yapılacak törenin ardından, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından protokol üyeleri ile Kıbrıs Türk Mücahitleri, Türkiye Muharip Gaziler Demeği, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Demeği, Kıbrıs Türk Kültür Demeği, Türkiye Emekli Astsubaylar Demeği, Şehit ve Gazi Asker Aileleri, Yardım Demekleri Üyeleri, Polis Şehit Aileleri ile Gazi ve Gazi Ailelerine öğle yemeği verilecektir.

Aynı gün saat 16.00’da, Silifke’deki Kıbrıs Barış Harekâtı Şehitleri Hatıra Ormam’nda yapılacak törenin ardından kutlama programı sona eriyor.

20 Temmuz, Perşembe

09:30  Mersin Cumhuriyet Alanı’nda Çelenk Sunma Töreni ve Bayramın Kutlanması

12:00  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından verilecek yemek (Yer: Suphi Öner Öğretmenevi)

16:00  Silifke’deki Kıbrıs Barış Harekatı Şehitleri Hatıra Ormanı’nda Çelenk Sunma Töreni ve Bayramın Kutlanması

MERSİN KENT HABER

EditörEditör