GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-10-2022 16:54   Güncelleme : 09-10-2022 23:20

KURTULUŞÇULAR, GELENEKSEL PİLAV ETKİNLİĞİNİ KURTULUŞ KORULUĞU'NDA GERÇEKLEŞTİRDİ

KURTULUŞÇULAR'ın Geleneksel olarak düzenlediği Pilav- Kavurma Etkinliği, Mezitli'de kendi adlarını taşıyan Kurtuluş Koruluğu'nda gerçekleştirildi.

KURTULUŞÇULAR, GELENEKSEL PİLAV ETKİNLİĞİNİ KURTULUŞ KORULUĞU'NDA GERÇEKLEŞTİRDİ

Mersin Demokrasi ve Dayanışma Derneği, bu yıl ikinci kez Mezitli Kurtuluş Koruluğu'nda (Kurtuluşçular Parkı'nda) , geleneksel olarak  Plav- Kavurma etkinliği "Gelenekten Geleceğe" temasıyla düzenlendi. Önceki etkinlikler Müftü Deresi yanındaki Kurtuluş Park Kafe'de gerçekleştirilmekteydi.

Etkinliğe, Mersin Demokrasi ve Dayanışma bileşenlerinin yanı sıra Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'nın yanı sıra MESİAD Başkanı Hasan Engin, Akdeniz Belediye Eski Başkanı Kenan Yücesoy, Toros Ü iversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Özer,Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak  da hazır bulundu..Etkinikte siyasi parti temsicileri, yeni ve eski belediye meclisi üyeleri,akademisyenler, sendika temsilcileri, STK temsilcileri , KURTULUŞ'a gönül verenler,ve yurttaşlar katıldı.

Mezitli Belediyesi'nin Kurtuluş Koruluğu olarak insanların yaşamına kazandırılan Kurtuluş Parkı, özel bir güne tanıklık etti.

Mersin Demokrasi ve Dayanışma adına Halil Eroğlu yaptığı konuşmasında,  Gelenekten Geleceğe pilav etkinliğimizin Kurtuluş Parkı'nda ikincisini yapmaktayız.İçinde devrimci çocuğu öldürmeyenler, yaşatanlar," ifadesinde bulunarak devrimci mücadelede yaşamlarını kaybedenleri anarak, saygıyla selamladı. Yüreği Kuruluşa sevdalıların burada olduğunu dile getiren Eroğlu,"Kurtuluşa sevdalı olmak; antifaşit, antiemperyalist, anti şovenist olmaktır.Kadının özgürlüğüne inanmak, sosyal demokrasiye, çoğulcu katılımcı demokrasiye inanmaktı.şeffah, devrimci ahlak devrimci tavırdır" sözüyle tanımlarken "Her türlü hegemonyaya karşı durmaktır, savaşsız, sömürüsüz bir dünya demektir." dedi. Ekim ayının ilk haftasında her yıl düzenlene etkinliğin 2 Ekim Cheguvara'nın yaş günü olması nedeniyle yapıldığını ifade eden Eroğlu, 1"2 Eylül 1980'den başlayıp 40 yıldır süren bu karanlık yılların bitmesini istiyoruz" sözlerinin ardından etkinliğe destek verenlere teşkkür etti.

Etkinlikte konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 8 yıl önce başlattıkları koruluk projesinde şimdiye kadar 73 koruluğun yaşanır hale gelmesini arzu ettiğini dile getirerek, "Bu korulukların pekçoğu jakaranda koruluğu, bu içinde bulunduğumux koruluk da jakaranda koruluğu. Bu koruluktaki ağaçları adını verdiğimiz STK temsilcisi arkadaşlar dikti. Onlar korusun istiyoruz. dedi. Burada zaman zaman olacaklarını ifade eden Başkan Tarhan "Güzel günler geçireceğiz" temennisinde bulundu. Ülkeniz zor günlerden geçtiğini ifade eden Tarhan birlik ver berlikler sıyuttan somuta geçerilerek katılım serçekleştilmesine vurgu yaparak, " Demokrasiden yana olan, Cumhuriyetten yana olanlar, aTATÜRK devrimlerini ve İlkelerini savunan arkadaşlar paydaşımız olsun istiyoruz. Daha güçli beraberlik için hepimiz daha çok çaba harcamalıyız" çağrısında bulundu.

Etkinlikte konuklara plav, kavurma, tatlı ve içecek ikram edildi. Etkinlikte bağlama ile türküler dillendirildi. Uzun zamandır bir araya gelemeyen dostlar, bir arada olmanın güzelliğini paylaştı, hasret giderdi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala