GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-06-2021 18:18   Güncelleme : 05-06-2021 18:44

Mersin Millet Bahçesi Bakan Elvan'ın Katılımıyla Açıldı

Mersin'de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen Millet Bahçesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın videokonferans ile katıldığı törenle ziyarete açıldı.

Mersin Millet Bahçesi Bakan Elvan'ın Katılımıyla Açıldı

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'dan videokonferansla katıldığı Millet Bahçesi açılış törenine Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Vali Ali İhsan Su,  Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, AK Parti milletvekilleri Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın, Zeynep Gül Yılmaz, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan hazır bulundu ve açılış kurdelası çocuklarla birlikte  kesildi.

 Yıkılan eski Tevfik Sırrı Gür (TGS) Stadyumu ile tarihi OYAK Kışlası'nın çevresini ve deniz kıyısındaki eski lunapark alanını aynı projede bir araya getiren Millet Bahçesi'nde Yenişehir ve Akdeniz ilçelerini bağlayan 140 dönümlük alanda, vatandaşlar için yürüyüş parkurları, dinlenme, piknik, oyun ve spor alanları ile millet kıraathaneleri oluşturuldu.

Müftü Deresi'ndeki ıslah çalışmalarının ardından yapılan köprüyle iki etabı birbirine bağlanan Millet Bahçesi çalışmaları tamamlandı.

Projeyle, vatandaşlara yeşil doğada ve Akdeniz'in mavi sularının kıyısında nefes alma imkanı sunuyor.

DHA

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala