GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-05-2023 09:35   Güncelleme : 19-05-2023 20:15

Mersin'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Törenlerle Kutlandı

Mersin'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri çelenk sunma töreninin ardından kutlamalarla devam etti. CHP Mersin İl Başkanlığı da Cumhuriyet Alanı'nda kutlama töreni düzenledi.

Mersin'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Törenlerle Kutlandı

Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleştirlen "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı"  törenleri Mersin Gençlşk ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir'in Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla Çelenk Koyma töreni tamamlandı.

Atatürk'ün Samsun'a çıkarak İstiklal ateşini yaktığı 104. yıldönümünde Mersin  Cumhuriyet Alanı'ndaki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Törenine Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan,  Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik , Büyükşehir Belediye  Başkanı Vahap Seçer, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP'den Mersin milletvekili seçilen Gülcan Kış, Talat Dinçer, Ali Mahir Başarır, protokol üyeleri, STK Temsilcileri, Öğrenciler ve yurttaşlar katıldı.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptı. İl Müdürü Ökkeş Demir, "Bugün 19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 104. Yıldönümü. Samsun’un vatanperver insanlarını selamlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının taşıdığı ruhla azimle, sizleri selamlıyorum.
Milletimizin tüm onur ve asaletiyle tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olan 19 Mayıs; gençlik ve gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçileri, bugünün ve yarınların en büyük güvencesidir.

 
Bugün Birlik, beraberlik anlayışı içinde, birbirine sevgi ve saygı ile yaklaşan en üst düzeyde eğitim almış, teknolojik yeteneklerle donatılmış Türk Gençliğinin, Milli Bağımsızlık Mücadelesindeki inanç, birlik ve beraberlik ruhunu aynı kararlılıkla sürdürmektedir.
Sevgili gençler, sizler en büyük ilham kaynağınızı şanlı tarihimizden ve ecdadımızdan almış bir nesil, tarihi şan ve şerefle yoğrulmuş bir milletin fertleri olarak hareket etmelisiniz. Çünkü siz Sultan Alparslan’ın, Ertuğrul Gazi’nin, Fatih Sultan Mehmet’in ve "Toros Dağları'nın tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise ben bu milletten umudumu kesmem; bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istikbali uğruna ölürüm." diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün neslisiniz. 
Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu cennet vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Gençlerimiz ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyor, sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum." dedi.

Kutlama Töreni  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerin anısına saygı duruşu ile başladı. İstiklal Marşı'nnın okunmasının ardından bir öğrenci "Bandırma Vapuru" adlı şiiri okudu.

Kutlama Töreni;

Öğretmenler Korosu 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi yöresel oyunları,

Artistik Spor Gösterileri,

Tekvando Gösterisi,

Mersin Devlet Opera  Gençlik Korosu şef Reyhan Bezdüz yönetiminde Polifonik Korosu Büyükşehir Bandosu eşliğinde bir mini konser verdi. Konserin ardından tören sona erdi.

CHP Mersin İl Başkanlığı, Cumhuriyet Alanı'nda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreni düzenledi. Törene CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekili seçilen Gülcan Kış, Talat Dinçer, Ali Mahir Başarır, Hasan Ufuk Çakır, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İlçe Başkanları, Partililer törene katıldı

CHP Mersin İl Başkanı Ömür, Ata'nın Anıtına çelenk koydu.

Saygı duruşu nun ardından hep birlikte İstiklal Marşı okundu. CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür,28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülke için çok önemli olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, Kemal Kılıçdaroğlu ineden oy verilmesi gerektiğini dile getirerek "Vatanını seven mutlaka sandığa gitsin.Umuda giden yolculuğumuz, vaz geçersek biter. Biz vazgeçmiyeceğiz, sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sonunda mutlaka kazanacağız" dedi.

CHP Mersin İl Başkanlığının düzenlediği törende CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Alkın Sümer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer bir er konuşma yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,, Atatürk dünyaya örnek olmuş bir lider olduğuna dikkat çektiği konuşmasında , Türklerin lideri, CHP'nin kurucusu olduğunu ifade ederek Mustafa Kemal Atatürk ile gurur duyduklarını dile getirdi.. Mersin'de oylarının arttığı, milletvekili sayılarının 5'e çıkararak muazzam bir oy potansiyeline yükseltiklerini ifade eden Başkan Seçer, İktidarın Mersin'de 8 puandan fazla puan kaybettiğini söyledi. 28 Mayıs'ta yapılacak seçimlere büyük bir gayretle çalaşacaklarını belirttiği konuşmasına, yarış devam ettiğini, mücadelesini ciddiyetle sürdürenlerin bu seçimi kazanacağına dikkat çekti. Bütün vatanseverleri oy vermeye çağıran Seçer, gençlere seslenerek "Siz örgürlüğü seçtiniz. Sandığa gidip özgürlüğü seçecelsini" sözüyle konuşmasını bitirdi.

Konuşmaların ardından CHP Mersin İl Başkanlığınca düzenlenen tören sona erdi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

EditörEditör