GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-07-2021 23:35   Güncelleme : 16-07-2021 23:35

Mersin'de Barış Harekatı'nın 47. Yılı KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ın Katılımıyla Kutlandı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 20 Temmuz Barış Harekâtı’nın 47. yıl dönümü dolayısıyla Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katıldı.

Mersin'de Barış Harekatı'nın 47. Yılı KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ın Katılımıyla Kutlandı

Törene Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra; Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek, Olcay Kılavuz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendeli, ile il protokolü üyeleri ve gaziler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Atatürk Anıtı’na KKTC Cumhurbaşkanlığı ve gazi dernekleri tarafından çelenk sunuldu.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kapsamındaki hazırlıklar sürerken, Mersin’de Kıbrıs Barış Harekâtının 47. Yıl dönümü kutlamalarına katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, bağımsızlık gününden bugüne kadar ekonomide, turizmde, sanayide, geliştirilen projeler, altyapı yatırımları ve üniversiteleri ile Kıbrıs halkının daha müreffeh bir yaşama kavuştuğunu dile getirerek, Doğu Akdeniz'deki mücadelede Türkiye ile işbirliği içerisinde hem mavi vatan'da hem de hava sahasında etkinliğin sürdürüleceğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Tatar; “Kıbrıslı Türkler Büyük Türkiye’nin Uzantısıdır”

Her fırsatta Türkiye’nin ve Türk Halkının desteğini yanlarında hissettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar; “Yapılan bütün itirazlara ve oyunlara rağmen Cenevre'deki görüşmelere göre adada iki bağımsız devletin olacağı resmi kayıtlara geçmiştir. Kıbrıs'ta bir anlaşmanın olabilmesi için iki tarafın da buna onay vermesi lazımdır. Bu siyaseti devam ettirmekte kararlıyız, nitekim bu siyasetin arkasında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Türk hükümeti vardır. Kıbrıslı Türkler Büyük Türkiye’nin uzantısıdır. Birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir mücadele ruhuyla bugünlere kadar gelmeyi başardık. Bugünden sonra da devletimizi yaşatmak, devletimizi güçlendirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”dedi.

Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Tatar, aziz şehitleri rahmetle, kahraman gazileri ise minnetle yâd ederek sözlerini noktaladı.

20 Temmuz Barış Harekatı'nın 47. yıl kutlama töreni 14 Temmuz 2021 gününe çekilerek, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ın kentimize ziyareti ve 20 Temmuz'un Kurban Bayramı'na denk gelmesiyle öne alınarak kutlandı.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala