KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 10-11-2023 08:47   Güncelleme : 10-11-2023 08:47

MEÜ DEVLET KONSERVATUVARI'NDAN 100. YIL KONSERİ

Mersin Üniversitesi (MeÜ) Devlet Konservatuvarı ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu ortaklığındaki “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Konseri” büyük coşku yaşandı.

MEÜ DEVLET KONSERVATUVARI'NDAN 100. YIL KONSERİ

8 Kasım Çarşamba günü Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Zafer Çelik, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Bengi İspir Özdülger, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Kahveci, Mersin 1. İdare Mahkemesi Başkanı Uğur Kocaman, MeÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar ve eşi Esra Yaşar, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğg. Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutan Vekili Yarbay Fecri Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ve Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, İl Müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Rektör Danışmanları, Dekanlar, Müdürler, öğretim elemanları, idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik, ilk olarak Gazeteci Haldun Okdemir’in koleksiyonunda yer alan Atatürk fotoğraflarından oluşan serginin gezilmesiyle başladı. Akdeniz Kültür Merkezi içerisindeki sergi salonunda gerçekleşen sergi oldukça ilgi görürken, ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.

Sergi sonrasında başlayan konser öncesinde Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu’nun birlikte seslendirdiği İstiklal Marşımız okundu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Cumhuriyetin 100. Yılı Konserinde MeÜ Devlet Konservatuvarı Orkestrası, Orta-Lise Korosu, Bale Anasanat Dalı ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu tarafından; Biz Atatürk’ün Gençleriyiz, Gençlik Marşı, Bülbülüm Altın Kafeste, Sabahın Seherinde, Drama Köprüsü, Hoş Gelişler Ola, Çalın Davulları, Bozkırın Sesi, Türkiye Senfonik Poem no:8, Manastırın Ortasında, Ah Bir Ataş Ver, Fikrimin İnce Gülü, Vals “Kelebek”, Harmandalı, Onuncu Yıl Marşı ve 100. Marşı eserleri icra edildi.

İzleyenlerden büyük beğeni alan ve ayakta alkışlanan konser sonrasında, Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar tarafından Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Zafer Çelik, Üniversite Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Toğroul Ganioğlu, Orkestra Şefi Öğr. Gör. Münif Akalın ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu Şefi Bnd. Tğm. Rafet Özdemir’e çiçek ve teşekkür belgesi takdiminde bulundu.

EditörEditör