KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 04-11-2023 19:36   Güncelleme : 05-11-2023 11:05

Mustafa Güler, Gündemdeki Kitabın Tanıtım Söyleşisinde Konuştu

İSK'de Mustafa Güler, İş İnsanı Gözüyle "Ekonomi, Demokrasi Siyaset" adlı kitabının kitap tanıtım söyleşisi ve imza günü etkinliğinde kitap ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 Mustafa Güler, Gündemdeki Kitabın Tanıtım Söyleşisinde Konuştu

İçel Sanat Kulübü'ndeı  (İSK) gerçekleştirilen İş İnsanı Gözüyle  "Ekonomi, Demokrasi Siyaset" adlı kitabın kitap tanıtım söyleşisinde, kitabın yazarı iş insanı Mustafa Güler, Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz, Mersin Büyükşehir Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş, İSK Başkanı Fatih Alkar, Prof. Dr. Yusuf Zeren,  Baro eski başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, İSK eski başkanlarından Fazıl Tütüner, eğitimci Celal Temel, İş insanları Abuzer Kiraz, Mehmet Avcılar, Yeminli Mali Müşavir Osman Yılmaz,Mustafa Özkesli'nin yanı sıra yazarın yakın dostlarıyla, kulüp üyeleri katıldı.

İSK Başkanı Fatih Alkar,  Mustafa Güler, İş İnsanı Gözüyle  "Ekonomi, Demokrasi Siyaset" adlı kitabının tanıtım gününde kulüp dostlarının bu etkinlikte bir araya getirmekten duyduğu menuniyeti dile getirdiği konuşmasında, kitapla ilgili ilginç bulduğu notlarını aktararak" Etkinlikte Kulüp dostlarımız kitapla ilgili düşüncelerini ifade edecekler. Yazara konuyla ilgili sorular yöneltilecek" açıklamasında bulundu.

İSK Başkan Yardımcısı Dr. Ruhsar Uçar, yazar Mustafa Gülerin özyaşam öyküsünü dinleyicilerle paylaştı.

 İş İnsanı Gözüyle  "Ekonomi, Demokrasi Siyaset" adlı kitapla ve yazarı Musta Güler ile ilgili konuşmalarda bulunan  Prof. Dr. Yusuf Zeren, Büyükşehir Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş, yakın dostu Abuzer Kiraz ve Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz, yazar Mustafa Güler'in iş insanı olarak, STK'lardaki görevleriyle, kent ekonomisinin gelişmesiyle ilgili ürettiği projelerle, projelerin sıkı takibi ve mücadeleci kimliğiyle ilgili  görüş ve düşüncelerini dile getirdikleri konuşmalarında , kitabı değerli kılan ölçütleri, saptamaları, araştırmalarıyla defalerca okunması gerektiğine vurgular yapıldı,değerlendirmelerde bulunuldu.

İş İnsanı Mustafa Güler, konuşmacıların sorularını yanıtlarken 1920'den bugüne kadar geçen sürecin değerlendirildiği  İş İnsanı Gözüyle  "Ekonomi, Demokrasi Siyaset" adlı kitabının Cumhuriyetin 100. yılının kutlandığı bugünlerde, cumhuriyet ve demokrasi düşüncesinin yeterince anlaşılamadığına dikkat çekti.

Ekonominin gelişmesi için demokrasinin gelişmesine bağlı olduğunun altını çizen Güler,"Geri kalmışlık çemberini 100 yıldır kıramadık" dedi. Yaşananlardan siyasetçilerin yeterince ders çıkarmadığı için ülke ekonomisi sık sık krizler yaşadığını ifade eden Güler, parlementer bir monarşi yaşandığını, muhalefetin de yeterli siyaset üretemediğini, bu yüzden de dünden bugüne kadar toplumun beklentileri yerine getirilemedi. 

Cumhuriyet, demokrasi ile taçlanmadığını ifade eden Güler,  Cumhuriyete değer katan özgürlük, hak, hukuk, adalet gibi kavramlar olgunlaşamaması ekonomiye de yansıdığını, ekonominin gelişmesinde uygun iklimin demokrasi olduğuna vurgu yaptı.

Güler, interaktif olarak gerçekleştirdiği kitap tanıtım söyleşisinde konukların sorularını yanıtladı.

Söyleşi imza etkinliği ile sona erdi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

EditörEditör