KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 26-10-2018 10:05   Güncelleme : 26-10-2018 10:05

ODTÜ'lü Profesörden Mersin’de Mozaik Sergisi

ODTÜ Üniversitesi Fizik ve İstatistik Bölümlerinde görev yapan öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Uzun son dört yılda mozaik sergisini İçel Sanat Kulübü’nde açtı.

ODTÜ'lü Profesörden Mersin’de Mozaik Sergisi

ODTÜ Üniversitesi Fizik ve İstatistik  Prof. Dr. Ali Uzun son dört yılda amatörce başladığı mozaik  çalışmalarını İçel Sanat Kulübü’nde sergiliyor.

İSK’deki Mozaik Sergisine İSK Başkanı Sedat Aydöner,Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Nurseren Tor, Ali Uzun Ailesi ve yakın dostları, sanat severler büyük ilgi gösterdi.

24 Mozaik tablosunun yer aldığı sergi,mermer taşlarının kerpetenle kırılarak fotoğraf üzerine yapıştırılmasıyla gerçekleştirdiğini belirten Ali Uzun, doğal mermer taşlar olduğunu,bu taşların doğal renkleriyle resmettiğini dile getirirken az da olsa farklı taşlarında mozaiklerinde yer aldığını ifade etti.Mozaik çalışmalarına başlama öyküsü  hayli ilginç,emekli olmasının ardından yakalandığı hastalığın tedavisi uzun süreçler getirdiği bir dönemde yaşama tutunmak için mozaik çalışmalarına başladığını,bu süreçte hem hastalığı yenen Ali Uzun Hoca,hem de sanat yaşamına bir türlü adım atamadığı uhdesini de yerine yetirmiş.Bir birinden farklı konuların sergilendiği mozaik sergisi sanat severlerden tam not aldı.

Mersin’de olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Prof. Dr. Ali Uzun,bir süre Çağ Üniversitesi Rektörlüğü de yaptığı biliniyor. Uzun Sivas-Şarkışla doğumlu,Eğitim yaşamı Pamukpınar Köy Enstitüsü-Yıldızeli  İlk Öğretmen Okulu’ndan mezun,sonra ODTÜ ‘yü bitirmiş,ardından uzun süre ODTÜ’de çalışan Uzun ,ODTÜ’den de emekli oldu.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala