SİYASET
Giriş Tarihi : 13-12-2018 20:04   Güncelleme : 13-12-2018 20:04

SİNAN KOÇ, SOĞUK HAVA DEPOSUYLA ÇİFTÇİLER RAHATLAYACAK

Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Sinan Koç, yıllardır ilçede soğuk hava deposu bulunmaması nedeniyle çiftçilerin mağdur edildiğini belirterek,“Her yıl köylünün tonlarca ürünü çürüyor ve kalitesini kaybediyor. Yapacağımız soğuk hava deposu sayesinde çiftçilerimiz elindeki ürünleri muhafaza etmesi konusunda kolaylık sağlayacak” dedi.

SİNAN KOÇ, SOĞUK HAVA DEPOSUYLA ÇİFTÇİLER RAHATLAYACAK

 

Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Sinan Koç, “Üretici kazanacak, vatandaş kazanacak” sloganıyla Mezitli’deki çiftçilere soğuk hava deposu yapma sözü verdi. Mart 2019’da yapılması planlanan yerel seçim çalışması kapsamında ilçedeki şeftali üreticiler ile bir araya gelen Koç, “Mevcut halin yetersiz olması ve kapatılması nedeniyle ilçemizde hal tesisi bulunmamaktadır. Büyükşehir belediyesi ile koordinasyon içinde yeni bir hal yapıma ihtiyaç vardır.  Bu halde ürünlerin üretici-tüketici arasından kaliteli ve az maliyetli satışa sağlanacaktır. İlçemizdeki sebze-meyve üreticilerinin ürünlerini depolaması için tesis olmadığından yeni hal ve toptancılar sitesi sayesinde lisanslı ve kaliteli, az maliyetli depolama hizmeti sağlanacaktır. Bu tesis ‘yeşil üretim’ ve çevre dostu üretim ilkelerine uygun doğayla bütünleşik tarımsal üretim ve depolama merkezi olacaktır” ifadelerini kullandı.

“ÇİFTÇİLERİN ÜRÜNLERİ ÇÜRÜYOR VE KALİTESİ DÜŞÜYOR”

Çitçilerin yıllardır belediyelerden ve valilikten soğuk hava deposu talep etmesine rağmen yapılmadığını belirten Koç, “Türkiye’de şeftali, portakal ve limon en yoğun olduğu bölgelerden biri Mezitli’dir. Üretimin çok olduğu kentte soğuk hava deposunun bulunmaması üreticiyi her yıl mağdur etmekte ürünlerin çürümesine veya kalitesini kaybetmesine neden olmaktadır. Üreticinin ve emeğin yanında yer almak ayrıca üretimi daha artırmak için kentte yapılacak soğuk hava deposu üreticileri rahatlatacak. Üretim daha da artacak kent ekonomisine katkı sağlanacak. Proje Mersin’deki diğer üreticileri için büyük bir olanak sağlayacaktır” diye konuştu.

MERSİN KENT HABER

PalaPala