SİYASET
Giriş Tarihi : 02-10-2018 21:19   Güncelleme : 02-10-2018 21:19

SİNAN KOÇ,MEZİTLİ İÇİN GELİYORUM

Sinan Koç, CHP Mezitli Belediyesi Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

SİNAN KOÇ,MEZİTLİ İÇİN GELİYORUM

Basamakları tek tek çıkan bir Mezitli istemediğini belirten Sinan Koç, “Ben, basamakları üçer beşer çıkan, ticaretin, üretimin, refahın hüküm sürdüğü, emeklinin rahat ettiği, çalışanın yüzünün güldüğü, öğrencinin yaşamaktan keyif aldığı bir Mezitli istiyorum” dedi.

Gökhan KURT

Mersin’in tanından siyasetçi ve İş İnsanlarından Sinan Koç, CHP İlçe Başkanlığı önünde Mezitli Belediye Başkan Aday Adaylığını ilan etti. Programa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Aytuğ Atıcı ile Ali Galip Özkan, Kazanlı eski Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, CHP eski İl Başkanı Faruk Akar, Mezitli Belediyesi eski Başkanı Uğur Yıldırım, Akdeniz Belediye Başkan Aday Adayları Aziz Biricik, Salim Tamamoğulları, CHP 27.Dönem Mersin Milletvekili Adaylarından Nevin Zaimoğlu, Cavidan Demirağ , CHP il ve İlçe yönetimleri ile çok sayıda partili katıldı.

“İKTİDARA GİDEN YOL YEREL SEÇİMLERDEN GEÇER”

Miting havasından geçen etkinlikte açılış konuşması yapan İlçe Başkanı Bayram Yıldırım, 24 Haziran’da sonuçlarından hiç de memnun olmadığımız bir seçim yaşadık. Ama yılgınlık yok. Durmayacağız, çalışacağız. İktidara giden yol yerel seçimlerden geçer. Bunun için, yerel seçimlerde birbirimize kenetlenerek çalışmak zorundayız. Her üyenin belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği hatta genel başkanlığa aday olma hakkı var. Bunda hiçbir beis yok. Fakat siz de bilirsiniz ki on tane, on beş tane her ilçede aday adayı arkadaşımız ben bu işi daha iyi yaparım iddiasıyla yola çıkıyor. Sonuçta ama temayül, ama önseçim, ama merkez yoklamasıyla bir aday belirlenecek. Diğer aday adayı arkadaşlarımızın, adayımızın etrafında kenetlenmesi bizi başarıya götürecektir” şeklinde konuştu.

YILDIRIM; “SİNAN KOÇ’A ÇIKTIĞI BU YOLDA BAŞARILAR DİLİYORUM”

Bütün aday adayların önce Mezitli sonra Büyükşehir için çalışmasını isteyen Yıldırım sözlerine şu şekilde devam etti; “Elbette öncelikli hedefimiz Mezitli. Mezitli’de partimiz çok güçlü sizlerin sayesinde. Ama en büyük hedefimiz de Büyükşehir Belediyesi. Biz burada birlik olursak, 13 ilçede heyecanla yola çıkarsak Büyükşehir’i çok rahat kazanacağımıza yürekten inanıyorum. Onun için birbirimize kızmadan, küsmeden, darılmadan, birlik ve beraberlik içinde bu mücadeleyi verirsek başarılı olacağımıza inanıyorum. Hangi arkadaş aday olursa olsun, tüm aday adaylarının önce Mezitli sonra Büyükşehir için çalışmasını istiyoruz. Ben bu işi daha iyi yaparım diyen Sinan Koç’a çıktığı bu yolda başarılar diliyorum.”

“MEZİTLİ’Yİ ŞAHA KALDIRMAK İÇİN KARŞINIZA ÇIKIYORUM”

İlçe Başkanı Yıdırım’ın konuşmasının ardından sahneye çıkan Sinan Koç, bütün ruhuyla inandığı dava için bu yola çıktığını belirterek, “Kararlılık, hedefi olanın, inancı olanın, iradesi olanın benimsediği yoldur. Ben hiç inatçı olmadım. Ben hiçbir şeyi, hiçbir zaman körü körüne yapmadım ama daima kararlı oldum. Benim siyasal hayattaki maceramı takip edenler, attığım her adımın, gerçekleştirilmeye değer bir hayale, uğruna feda olmaya değer bir amaca doğru olduğunu bilirler. Bir işe, bir hedefe inanıyorsam, varımdır; o amaca sonuna kadar bağlıyımdır. Şimdi, bütün ruhumla inandığım bir dava için çıkıyorum karşınıza. Mezitli’yi şaha kaldırma, Mezitli’yi emeklisinden gencine, tüccarından

işsizine, engellisinden öğrencisine kadar her kesimden insan için şahane bir yer haline getirmek için çıkıyorum karşınıza” dedi.

“ESKİ BAŞKANLARIN HİZMETLERİ SINIRLI KALIYOR”

CHP’li belediyelerin Türkiye’nin her yerinde daima örnek işler yaptığını vurgulayan Koç, “Halkın yararını, çıkarlarını, rahatını, refahını düşünen belediyecilik anlayışı bütün özünü sosyal demokrasinin temel ilkelerinde bulur çünkü. Mezitli’nin sosyal demokrat belediye yönetimleri de çok güzel işler yaptılar bugüne kadar. Hepsine saygımız sonsuz, sevgimiz ve muhabbetimiz derin. Ama her yiğidin başka bir yoğurt yiyişi vardır. Bir yerin belediye başkanlığına aday olmaya karar vermiş kişi de özünde ben olsam bu işi başka türlü yapardım demektedir. Evet, Mezitli’nin geçmiş Belediye Başkanları önemli hizmetler verdiler. Kendilerince çok çalıştılar, çok didindiler. Fakat görüyoruz ki bu çabaların ürettiği fayda, yarattığı değer yine de sınırlı kalıyor. Ama her yiğidin başka bir yoğurt yiyişi vardır. Bir yerin belediye başkanlığına aday olmaya karar vermiş kişi de özünde ben olsam bu işi başka türlü yapardım demektedir. Evet, Mezitli’nin geçmiş Belediye Başkanları önemli hizmetler verdiler. Kendilerince çok çalıştılar, çok didindiler. Fakat görüyoruz ki bu çabaların ürettiği fayda, yarattığı değer yine de sınırlı kalıyor” diye konuştu.

“BASAMAKLARI AĞI AĞIR ÇIKAN BİR MEZİTLİ İSTEMİYORUM”

Basamakları ağı ağır çıkan bir Mezitli istemediğini söyleyen Koç, hızlanmak ve sınırları aşmak zorunda olduklarını dile getirdi. Koç, “Ben, basamakları üçer beşer çıkan, ticaretin, üretimin, refahın hüküm sürdüğü, emeklinin rahat ettiği, çalışanın yüzünün güldüğü, öğrencinin yaşamaktan keyif aldığı bir Mezitli istiyorum. Büyük ustamız Nazım Hikmet’in diliyle söyleyecek olursam, Mezitli artık şarkı dinlemesin, şarkı söylesin istiyorum. İşte bunun için, Mezitli’nin Belediye Başkanı olmaya adayım. Bunun için Mezitli Belediye Başkan Aday Adaylığımı açıklıyorum. Güçlüyüm, çünkü hepinizin daha iyi bir Mezitli istediğinizi, Mezitli için daha iyisini istediğinizi biliyorum. Güçlüyüm, çünkü kararlıyım!” ifadelerini kullandı.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala