GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-07-2021 23:55   Güncelleme : 16-07-2021 23:55

TEMAD Mersin Barış Harekatı'nın 47. Yılı Kutlamalarına Katıldı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Mersin Şubesi, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın da katıldığı 20 Temmuz Barış Harekatının 47. yıldönümü törenlerine katıldı.

TEMAD Mersin Barış Harekatı'nın 47. Yılı Kutlamalarına Katıldı

Mersin Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatının 47 nci yıldönümü törenine K.K.T.C Cumhurbaşkanı  Ersin TATAR ,Mersin Valisi  Ali İhsan SU, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat GEDİK, Büyükşehir Belediye Başkanı  Vahap SEÇER, K.K.T.C. Başkonsolosu Zalihe MENDELİ, Mersin İl Protokolü ve TEMAD Mersin İl Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanlığı, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Kıbrıs Türk Kültür Derneği ve vatandaşlar katıldı.

Tören Atatürk anıtına K.K.T.C. Cumhurbaşkanı Ersin TATAR Cumhurbaşkanı Çelengini sunumundu. Çelenklerin sunumunun ardından  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Silah Arkadaşları, K.K.T.C. Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif DENKTAŞ ve silah arkadaşları için Saygı Duruşunda bulunuldu.Tören, İstiklal marşının okunmasıyla devam etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin TATAR ‘ın  tarihi konuşmasında,bağımsızlık gününden bugüne kadar ekonomide, turizmde, sanayide, geliştirilen projeler, altyapı yatırımları ve üniversiteleri ile Kıbrıs halkının daha müreffeh bir yaşama kavuştuğunu dile getirerek, Doğu Akdeniz'deki mücadelede Türkiye ile işbirliği içerisinde hem mavi vatan'da hem de hava sahasında etkinliğin sürdürüleceğinin altını çizdi.

Her fırsatta Türkiye’nin ve Türk Halkının desteğini yanlarında hissettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar; “Yapılan bütün itirazlara ve oyunlara rağmen Cenevre'deki görüşmelere göre adada iki bağımsız devletin olacağı resmi kayıtlara geçmiştir. Kıbrıs'ta bir anlaşmanın olabilmesi için iki tarafın da buna onay vermesi lazımdır. Bu siyaseti devam ettirmekte kararlıyız, nitekim bu siyasetin arkasında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Türk hükümeti vardır. Kıbrıslı Türkler Büyük Türkiye’nin uzantısıdır. Birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir mücadele ruhuyla bugünlere kadar gelmeyi başardık. Bugünden sonra da devletimizi yaşatmak, devletimizi güçlendirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”dedi.

Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Tatar, aziz şehitleri rahmetle, kahraman gazileri ise minnetle yâd ederek sözlerini noktaladı.

 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap SEÇER ‘in konuklara vermiş olduğu öğle yemeğinin ardından KKTC heyeti Silifke Kaymakamlığınca yapılan kutlamalara katıldı.

Silifke’de yapılan kutlamaların ardından KKTC heyeti Toroslar İlçesi'nde Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin YILMAZ ‘ın katılımıyla Rauf Raif DENKTAŞ parkında düzenlediği törene katıldı.

TEMAD Mersin İl Başkanı Halil Kur, "Toroslar Belediye Başkanı Sayın Atsız Afşin YILMAZ ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyor böyle anlamlı bir günde K.K.T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Ersin TATAR ‘la birlikte olmaktan duyduğumuz mutluluğu ifade ediyor kendilerinden teşekkürlerimizin kabulünü arz ediyorum." dedi.

MERSİN KENT HABER

 

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala