GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-11-2022 19:09   Güncelleme : 12-11-2022 19:09

TEMAD Mersin, KKTC'nin Kuruluşunun 39. Yıldönümünü Kutladı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin İl Başkanı Halil Kur, KKTC'nin kuruluşunun 39. yıldönümünü yayınladığı mesajla kutladı.

TEMAD Mersin, KKTC'nin Kuruluşunun 39. Yıldönümünü Kutladı

TEMAD Mersin İl Başkanı Halil Kur,yayınladığı kutlama mesajında;  "KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ , Kıbrıs Türkünün varoluşu ve özgürlük mücadelesi sonunda 15 KASIM 1983 tarihinde kurulmuştur.

Akdeniz’in 3 ncü büyük adası olan Kuzey Kıbrıs 3242 kilometrekare yüz ölçümü ile Doğu Akdeniz’ deki jeopolitik ve stratejik konumu ile çok önemli bir yerde olduğunu Büyük Devlet Adamı eşsiz lider Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından da bizzat işaret edilerek “ Kıbrısa dikkat ediniz bu ada bizim için çok önemlidir” söylemiyle de perçinleşmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kuzey Kıbrıs’ın hak ve menfaatlerinin korunmasında her zaman yanında olduğu herkesçe bilinmelidir.

Kıbrıs Türkü soylu Türk Milletinin ayrılmaz, kopmaz bir parçası olup özgürlüğünün korunması, istikrar ve gelişiminin sağlanması için Türkiye Cumhuriyeti Devleti her daim her türlü fedakarlığı yapmaya hazır ve muktedirdirdir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin varoluşunun 39 ncu kuruluş yıldönümünde bizleri bu mutlu güne taşıyan her zaman yanında olan Devletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerine Gazilerimize ve Mücahitlerimize Kıbrıs Türk Halkına şükranlarımızı sunuyor vatanları uğruna canlarını feda eden şehitlerimize, ebediyete inktikal etmiş Gazilerimize Cenabı Allah’ta rahmet diliyor Kıbrıs Türk Halkının ce halkımızın bayramını kutluyor en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum." ifadesinde bulundu.

MERSİN KENT HABER

 

EditörEditör