GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-11-2023 09:19   Güncelleme : 14-11-2023 09:19

TEMAD Mersin, KKTC'nin Kuruluşunun 40. Yılını Kutladı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Mersin İl Başkanı Halil Kur, KKTC'nin kuruluşunun 40. yılını yayınladığı mesajla kutladı.

TEMAD Mersin, KKTC'nin Kuruluşunun 40. Yılını Kutladı

TEMAD Mersin İl Başkanı Kur, "K.K.T.C. Kıbrıs Türk’ünün varoluş ve özgürlük mücadelesi sonunda 15 Kasım 1983 tarihinde kurulmuştur.

Bundan 40 yıl önce sınırları belirlenmiş 3242 Km2 yüzölçümlü Kuzey Kıbrıs yalnız deniz yoluyla teması bulunan Demokratik Laik bir Cumhuriyettir.

Türkiye Cumhuriyeti devleti Kıbrıs Türk halkının huzurunun korunması refah seviyesinin yükseltilmesi için her türlü desteğini sürdürmekte ve yanında olduğu bilinmelidir.

Akdeniz ’in 3 ncü büyük adası olan K.K.T.C. Doğu Akdeniz ’deki jeopolitik ve stratejik konumu ile çok önemli bir yerde bulunduğunu Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ümüz tarafından işaret edilerek “ KIBRISA DİKKAT EDİNİZ BU ADA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ “ sözüylede vurgulanmıştır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kuruluşunun 40 ncı yıldönümünde bizleri bu mutlu güne taşıyan ve her zaman yanında olan devletimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Gazilerimize, Mücahitlerimize, Kıbrıs Türk Halkına şükranlarımı sunar vatanları uğruna hayatlarını hiçe sayarak feda eden şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diler, tüm halkımızın bayramını kutlar, en içten sevgi ve saygılarımı sunarım."

MERSİN KENT HABER

 

EditörEditör