KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 19-11-2023 11:18   Güncelleme : 19-11-2023 12:44

TKKD MERSİN'DEN, 'CUMHURİYETİN 100. YILINDA 100 ESER' SERGİSİ

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Mersin Şubesi, 23 kadın sanatçıdan "Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Eser" sergisi sanat severlerin büyük ilgisiyle açıldı.

TKKD MERSİN'DEN, 'CUMHURİYETİN 100. YILINDA  100 ESER' SERGİSİ

Mezitli Kültür Merkezi’de 23 kadın sanatçının yer aldığı "Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Eser" adlı resim sergisinin açılışına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Büyükşehir Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş, TKKD Mersin Şube Başkanı Belgin Gürağaç, Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu, Sokak ekonomisti Dr. Osman Sirkeci,  İSK Başkanı Fatih Alkar, TKKD Üyeleri, sanatçılar, sanat dostları sanat severler katıldı. 

"Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Eser"  resim sergisi Mezitli Belediye Başkanı Tarhan TKKD Mersin Başkanı Gürağaç, Büyükşehir Başkan Danışmanı Gündeş tarafından açılışı gerçekleştirildi.   

Açılışın ardından sanatseverler sergiyi gezdi.

TKKD Mersin Şube Başkanı Belgin Gürağaç,  Türk Kadınlar Konseyi Derneği olarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutladığımız bu yıl dernek olarak biz de anlamlı bir etkinlik düzenlemek istedik. 23 kadın sanatçının yer aldığı Cumhuriyetin 100. Yılı 100 Eser sergisini düzenlenmesini gerçekleştirdik. Serginin gerçekleşmesinde emeği geçen Başkan Tarhan'a ve destek ve katkı veren  herkese teşekkürler ediyorum. Desteklerinizle bu güzel sergiyi sanat severlerle buluşturduk.Sergimizden elde edilecek geliri kız öğrencilerin eğitimine bağışlayacağız" dedi. 

Serginin açılış etkinliğinde ünlü psigolog ve toplum bilimci Prof. dr. Kamuran Elbeyoğlu, kadınlar doğuştan sanatçı doğar, yaratmaya devam ederler. İnsanlığın var oluşundan bugüne kadar kadınlar yaşadığı her yere, her mekana, dokunduğu her şeye sanatçı düşleriyle dokunur, yaşadığı yeri değiştirir, kendi dünyasını değiştirip zenginleştirdiği gibi yaşadığı toplumsal çevreyi de sanayçı titizliğiyle dönüştürür.Bunları yaparken hiçbir baskı ve yasa onların bu reflekslerini durduramaz. Bu yüzden kadın varolduğundan beri özgürlüğünü tüm baskılara rağmen yaratıcı yetileriyle baş edetmesini sürdüregeldiğini, bu yüzden hem yaratıcı hem de güçlü varlıklar olduğuyla ilgili ilginç bir konuşma yaptı.

‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Eser’  adlı resim sergisinde resim-heykel-seramik eserler yer alıyor.

Serginin Sanat danışmanlığını Ahmet Yeşil ve Veli Mert  üslenirken,proje danışmanı Nezihe Budur, dizay danışmanlığını  Aynur Sakuçoğlu yaptı.

Sergide 23 kadın sanatçı yer aldı. Cumhuriyetin  100. Yılında 100 Eser Sergisinde Aliye Altunbilek, Aynur Sakuçoğlu, Ayşe Merve Yetgin, Bengisu Muazzez Kurtuluş, Betül Kurt, Dönay Öniş, Elif Kalpak, Ferhan Şaşmaz, Gaye Yeşilsoy, Gülcan Şenyuvalı, Hatice Karadağ, Mizgin Arpa, Necla Has, Özlem Güler, Rozalin Helin Göksun, Seda Şahbaz, Serap Tokaslan, Sevgi Sarıyıldız, Sezen Karabulut, Tuğba Er Bahar, Tuğba Küçükbahar, Ülkü Tunga ve Zeynep Güray Can yapıtlarıyla katıldı.

,23 sanatçının  resim heykel ve seramik sanatından oluşan eserler 20 Kasım 2023  cuma gününe kadar Mersin’li sanatseverlerle buluşacak.

Sergiye katılan sanatçılara ve serginin hazırlanmasında emeği geçenlere Başkan Danışmanı Gündeş ve TKKD Başkanı Gürağaç, teşekkür plaketlerini verdi.

Etkinlik konuklar için hazırlanan koteylle sona erdi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

 

EditörEditör