GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-11-2016 12:18   Güncelleme : 13-11-2016 12:18

Vali Çakacak Şehit Derik Kaymakamı Safitürk’ün Cenaze Töreni’ne Katıldı

Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırı sonucu yaralanan ve Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün naaşı onbinlerin duaları eşliğinde memleketi Sakarya’da son yolculuğuna uğurlandı.

Vali Çakacak Şehit Derik Kaymakamı Safitürk’ün Cenaze Töreni’ne Katıldı

 

Cenaze Töreni’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar ve milletvekillerinin yanı sıra Şehit Kaymakam Safitürk'ün hemşerisi olan Vali Özdemir Çakacak ve 10 binlerce Sakaryalı katıldı.

 

Safitürk'ün naaşı, helallik alınmak üzere ilk olarak Arifiye ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Evinin önünde kurulan taziye çadırında okunan Kuran-ı Kerim ve edilen duaların ardından Safitürk'ün naaşı alınan helalliğin ardından düzenlenecek tören için Sakarya Valiliği önüne götürüldü.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Allah'ın izniyle bunların kökünü kazıyacağız."

 

Sakarya Valiliği önünde gerçekleştirilen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti: "Bir defa şunu çok açık söylemek istiyorum. Bu topraklar sıradan topraklar değil. Bu topraklardan hep şuheda fışkırdı. Bu topraklar için bu millet çok şehit verdi. Bu adiler, bu alçaklar zannediyorlar ki Kandil'de, şurada burada yaptıkları suikastlarla bir yere varacaklar. Varamayacaklar. Allah'ın izniyle bunların kökünü kazıyacağız."

 

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından okunan duaya törene katılan binlerce kişi hep birlikte amin dedi.

 

Arifiye Kalaycı Mah. Merkez Cami’de İkindi namazını müteakip şehidin babası Asım Safitürk’ün kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı Kalaycı Eski Mezarlık’ta vatan toprağına emanet edildi. 

MERSİN KENT HABER

EditörEditör