KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 29-05-2020 22:38   Güncelleme : 29-05-2020 22:38

AKOB BaşkanıTütüner'den Sanatseverlere Çağrı

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü AKOB Yönetim Kurulu Başkanı Fazıl Tütüner, yayınladığı basın açıklamasında,AKOB sanat etkinliklerine destek olunması çağrısında bulundu

AKOB BaşkanıTütüner'den  Sanatseverlere Çağrı

AKOB  Başkanı Tütüner yayınladığı yazılı açıklamada, 2020 yılının ilk yarısında yaşanan pandemli dönemde yeni dönemde temkinli bir  yaşam sürdürülmesine dikkat çekerken sanat etkinliklerinin bu süreçde devamının önemine vurgu yaptı..

Tütüner, AKOB çalışmalarıyla ilgili açıklamasında, sanatsal, kültürel etkinlikler düzenlediğini, günden güne genişleyen üye tabanı ile sanatı sürekli destekleyen AKOB’un, altyapısını sürekli güçlendirirdiğini ve Mersin’in önemli kurumu AKOB’un, uzun gelecekte varlığını sürdürmesini, ulusal ve uluslararası düzeydeki ilişkilerini daha da genişletmesini amaç edindiğini belirten Tütüner; “İnsanlarımızın hayatlarında sanata yer vermelerinin gerekli, anlamlı, yararlı olduğu bilincinin hem genç nesillerde hem yetişkinlerde kökleşmesi için çalışıyoruz. Sanatçılarımızı başka ülkelere temsiller ve eğitimler için göndererek,  sanatçılarımızın yurtdışına açılmalarına, uluslararası etkileşimin artmasına katkıda bulunuyoruz. Ülkelerin sanatçılarını ağırlıyor; eğitimler, kurslar düzenliyoruz. Diplomatik misyonlara kentimizi tanıtıyoruz. Yeni bağlantılar kuruyoruz. Becerileri, yetenekleri ortaya çıkartıyoruz. Dergiler, kitaplar yayımlıyoruz. Kültür, sanat, bilim kurumları kurulmasını teşvik ediyoruz. İşbirliklerine giriyoruz.” şeklinde konuştu.

“Kentimizdeki sanat, müzik, kültür devinimini ülkemize duyuran, ses getirerek Mersin’in çekiciliğini yükselten, kentimizin önde gelen kültür kurumlarından AKOB, birçok sanat ve kültür kurumu gibi corona virüs salgını nedeniyle faaliyetlerini durdurmuş, 4. AKOB Ulusal Öğrenci Oda Müziği Yarışması dahil, planlanmış etkinliklerini askıya almıştır.” diyen AKOB Yönetim Kurulu Başkanı H. Fazıl Tütüner, AKOB’un yaşamını sürdürmesi, varlıkları kentimize kazanç olan değerli sanatseverlerin, duyarlı Mersinlilerin destek olmasına katkıda bulunmasına bağlı olduğunu dile getirdi.

“Dostlarımızı, sanatseverleri, şirketlerimizi kurumlarımızı; bugüne değin işbirliği gerçekleştirdiğimiz kişi ve kurumları AKOB’u desteklemeye çağırıyoruz.” diyen Tütüner; “AKOB’a üye olmaya, Üye kazandırmaya, Bağışta bulunmaya,  10 yıldır yayınlanmakla önemli bir başarıyı işaret eden AKOB Kültür ve Sanat Dergimizi desteklemeye, reklam vermeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bizimle güç birliği yapınız, yaşamlar daha da renklenecektir. Toplumumuza yaptığımız katkılara yakından tanık olacaksınız. Ürettiğimiz güzelliklerin, değerlerin, kurumların parçası olmak, size yararlı olmanın coşkusunu, huzurunu tattıracaktır. Kadın erkek, yaşlı genç, sanatçı sanatsever, amatör profesyonel, bilim insanı esnaf birlikte çalışıyoruz. Özveride, gönüllülükte, güzel gelecek düşlerinde buluşuyoruz. Bugüne değin birçok ilki başlatmanın, birçok topluluğun, kurumun hayat bulmasına verdiğimiz katkının övüncünü, coşkusunu yaşıyoruz.” şeklinde konuşan Tütüner açıklamalarını şu ifadelerle noktaladı; “Ektiğimizi biçmek, çok ekmek, çok biçmek istiyoruz. Yapmak, üretmek, aydınlanmak, aydınlatmak istiyoruz. Sağlıklı, çok sesli, işleyen demokrasiyi; sanatın ve kültürün katkısıyla geliştirmek istiyoruz.  Hep birlikte güzel, uygar, barışık, mutlu Mersin’i ayağa kaldıralım. Değerlere sahip çıkalım. Şansları değerlendirelim. Yolumuza devam edelim. Ülkemizin, dünyanın sanatçılarını kentimize taşıyalım. Sanatçılarımızı, sanat elçilerimizi başka ülkelere gönderelim. Sanat öğrencilerinin eğitimine, kültür ve sanat kurumlarımızın güçlenmesine katkıda bulunalım. Güzel ve anlamlı olsun yaşamlarımız.”

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala