KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 01-06-2019 09:08   Güncelleme : 02-06-2019 00:17

Antakya’ da Paskalya Bir Başkadır Gösterimi

İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği Fotoğraf Çalışma Gurubu (FCG) Gözü ile Antakya ve Paskalya Sergi ve Gösterisi Mersin Fotoğraf Derneği'nde “Antakya’ da Paskalya Bir Başkadır” Gösterisi gerçekleştirildi.

Antakya’ da Paskalya Bir Başkadır Gösterimi

Abdullah Sert,“Antakya’ da Paskalya Bir Başkadır” Gösterisi ile ilgili sunumunda,, İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği bünyesinde 2000 yılında oluşturulmuş fotoğraf gönüllüsü üye ve eşlerinden oluşan Fotoğraf Çalışma Gurubu  (FCG) olduğunu ,İstanbul'un çeşitli yerlerini (Boğaz,Hanlar gibi) fotoğraflayıp sergi ve gösteriler yaptığını belirtti..Sert, "İlk defa geçen yıl İstanbul dışında ekip çalışması yaptılar. Antakya'ya 5-9 Nisan 2018 tarihleri arasında giderek Antakya'nın içini, çevresini ve en sonunda da Paskalya coşkusunu fotoğraflamışlar. Daha sonraki süreçte ekip olarak Sergi ve gösteri yapmaya karar vermişler. Bu yıl ki Paskalya haftası içinde 26 Nisan 2019 da Antakya Ortodoks Kilisesinde kendi imkanları ile fotoğraf sergisi açıp fotoğraf gösterisi yaptılar." dedi.

“Antakya’ da Paskalya Bir Başkadır” Gösterisi 29-30 Mayısta MFD'de gerçekleşti. 26 Fotoğraftan oluşan sergi de  Mersin Fotoğraf Derneği’ de 30 Mayıs tarihinde açıldı (Sergi 13 haziran’ a kadar açık kalacak)

 Abdulla Sert, kendisinin 20 yılı aşkın bir süreçte Antakya Ortodoks Kilisesinde çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan bir fotoğraf gösterisini de “Antakya’ da Paskalya Bir Başkadır” adı ile sunumunda Antakya’ da yaşayan Hristiyanların coşku ve barış içinde her yıl kutladıkları paskalya törenlerinin, başka şehir ve ülkelerdeki kutlamalardan farklı renkli ve hala geleneklerin korunduğu bir özelliğe sahip olduğunu yansıtmış,sunum  ardından  fotoğraf gösterisi ilgi ile izlendi.

Abdulla Sert,26 yılı aşkın süredir Mersin Fotoğraf Derneği (MFD) üyesi olan Abdulla Sert, 2000 yılından beri FCG'yi (İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği Fotoğraf Çalışma Gurubu) oluşturan takımda da yer almaktadır.İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği'inde 2000-2004 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği, sekreterlik görevleri almış ve fotoğraf çalışmalarına devam etmiştir.

Son yıllarda “Antakya Kültürü ve Gelenekleri” nin belgelenmesi çalışmalarına Paskalya, Zeytin, Meryem Ana Yortuları, Cneydo Köyü gibi konu başlıkları altında ağırlık vermeye başlamıştır

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

PalaPala