SAĞLIK
Giriş Tarihi : 07-04-2016 23:41   Güncelleme : 07-04-2016 23:41

Arbella Çocukların Sağlıklı Eğlenceli Makarnası

Arbella Makarna çocuklu ailelere yönelik ürettiği ürünler büyük ilgi görüyor.Okuldan “açım anne” diyerek dönen tabloya bütün anneler alışkındır. Tüm gün okulda fiziksel ve zihinsel enerji harcayarak aç gelen çocuklarımızın bir ihtiyacı da ruhsal olarak da doyurulmaları. Bu açlığın doğru besinler ile doyurulması için makarna en sağlıklı ve eğlenceli yiyecek.’ Birlikten sağlık doğar’ diyen Arbella Makarna çocuklu ailelerle ürünleriyle sağlıklı beslenmelerine katkılarından dolayı çok mutlu.

Arbella Çocukların Sağlıklı Eğlenceli Makarnası

 

 

 

 

Zihinsel ve bedensel olarak gelişmek için ekstra enerjiye ihtiyaç duyan çocukların en büyük ihtiyacı karbonhidratlardır. Beynin kendisine enerji kaynağı olarak sadece karbonhidratları kullandığını söyleyen Arbella Makarna Yönetim Kurulu Üyesi Gülçin Arslan Hazar gerekli seviyede karbonhidrat alınmaz ise kan-beyin bariyeri denen bariyerden enerji geçişinin yavaşladığını, bunun sonucunda da çocuklarda odaklanma ve konsantrasyonda güçlük yaşandığını hatırlatıyor. Çocukların okuldan aç geldiklerinde tercih edebilecekleri en sağlıklı karbonhidrat içeren besinlerden birinin makarna olduğunu söyleyen Hazar’ Doğru hazırlandığında ve doğru besinlerle birlikte servis edildiğinde makarna hem iyi bir enerji kaynağı hem de içerdiği zengin B vitaminleri ile metabolizmalarının düzgün çalışması ve sinir sistemleri ile oldukça faydalıdır. Makarna gibi karbonhidratlar glikoz içerir, bu da beyin ve kaslar için önemli bir yakıttır. Peynir, yoğurt, tavuk parçaları, minik köfteler ve ton balığı gibi protein kaynağı ile birlikte servis edildiğinde küçük gurmelerin en önemli ikinci enerji kaynağını da vermiş oluruz.’ diyor.

 

Sağlıklı, Eğlenceli ve Geliştirici

 

Çocuklu aileler için özel ürünler ürettiklerini söyleyen Hazar’ Arbella Makarna çocukların doğru beslenmelerine katkı sunarken ürettiği bir birinden farklı şekil ve ebattaki makarnalarla ruhsal beslenmelerine de olanak yaratmakta. Günümüz şartlarında çocuklarla beraber geçirilen zamanlarımız az . Makarna ile çocuklarımızı sağlıklı beslerken eğlenceli ortak paylaşımlarımız da olabilir. Bu paylaşımlar sırasında onların matematik ve el becerilerine, dil gelişimlerine de katkı sunabiliriz. Gerekli malzemeleri listelemek, miktarları ayarlamak, tarife göre sırasıyla malzemeleri harmanlamak planlama ve organizasyon becerilerini geliştirmeye de katkı sunmakta.’ diyerek beraber bir şeyler üretmenin çocuk ve ebeveyn arasındaki ilişkinin gelişimine de katkı sunduğunun altını çiziyor.

 

 

Arbella İle Hayatınıza Renk Kattın

 

Arbella olarak çocuklu ailelere yönelik okyanus, uzay, spor, sevimli rakamlar serisi ve sebze katkılı makarnalar ürettiklerini söyleyen Hazar ‘ Çocuk ürünlerimiz sebze katkısı ile sağlıklı olduğu kadar eğlenceli de. Sebze katkılı midye ve penne çeşitlerimizle de ailelerimize Türkiye’de raflarda yer alan standart makarnalardan daha küçük ebatta makarna sunuyoruz. Eğlenceli ve sağlıklı bu ürün grubumuz istendiğinde rengârenk çorbalar yapmak için de rahatlıkla kullanılabiliyor. Bu ürünlerimizle kolyeler, boyamalar, yapıştırmalar da yaparak çocuğunuzla renkli ve eğitici zamanlar geçirebilirsiniz ’diyor.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör