GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-07-2019 09:15   Güncelleme : 04-07-2019 09:15

BAŞKAN YEŞİLBOĞAZ,ÇORLU DAVASI HUKUK KATLİAMIYLA BAŞLAMADAN BİTTİ

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz yaptığı yazılı açıklamada, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen ve 25 kişinin hayatını kaybettiği tren faciasına ilişkin dört TCDD çalışanı hakkında açılan davanın ilk duruşmasında, mahkeme heyetinin de duruşmadan çekilerek adaleti sekteye uğratmasını, faciada hayatını kaybedenlerin ailelerine ve avukatlara polisin saldırmasını kınadı. Mahkeme heyetinin adaleti bir kez daha gömdüğünü vurgulayan Yeşilboğaz, “Çorlu davası hukuk katliamıyla başlamadan bitti. Ülkemizin, adalet duygusunu yitirmemiş yargıçlara ihtiyacı var” dedi.

BAŞKAN YEŞİLBOĞAZ,ÇORLU DAVASI HUKUK KATLİAMIYLA BAŞLAMADAN BİTTİ

 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada öncesi elinde ‘Adalet İstiyoruz’ yazılı pankartla bir araya gelen Çorlulu ailelerin önü polis tarafından kesilmiş, aileler duruşma salonuna yer olmadığı gerekçesiyle alınmamıştır. Duruma itiraz eden avukatlara ve ailelere polis copla saldırmıştır. Ailelerin hak, hukuk, adalet talebinde bulunması, ailelerin duruşma salonuna girmek istemesi suç sayılmış, polislere mahkeme heyeti tarafından ailelere ve ailelerin hakkını savunan avukatlara saldırma emri verilmiştir. Savcı, Mahkeme Heyeti’nin aksine, avukatları ve mağdurları döven polisler ve herkes hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep edince, ‘gecikmesinde sakınca olan bir hal yok’ diyen hâkimler davadan çekildi. Böylece, Çorlu tren katliamı duruşması hukuk katliamıyla başlamadan bitti, aileler bir kez daha yıkıldı. Ayrıca, herkesin elini kolunu sallayarak girebildiği adliye bahçesine, önce avukatların girmesine izin verilmemiş, önlerine demir kapılar çekilmiştir. Avukatlar daha sona kimlik kontrolü ile adliye içerisine alınmıştır” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİN, ADALET DUYGUSUNU YİTİRMEMİŞ YARGIÇLARA İHTİYACI VAR”

Hükümetin adaletin gecikmesine yol açan engelleri ortadan kaldıracak yasal ve fiziksel önlemleri almak zorunda olduğunu belirten Yeşilboğaz, “Mahkeme heyeti duruşmadan çekilmek yerine; aklın yolundan, vicdandan, hukuktan, sağduyudan sapmadan adaletli karar vermeliydi. Öldürmek kolay karar vermek zor. Ülkem gerçeği ama acı bir gerçek. Mahkeme heyeti duruşmadan çekilerek, adaleti bir kez daha gömmüştür. Ülkemizin, adalet duygusunu yitirmemiş yargıçlara ihtiyacı vardır” dedi.

Türkiye’nin dört bir yanında gerek vatandaşların, gerekse avukatların adalet nöbeti tutarak adalet aradığını hatırlatan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Nerede adaletsizlik varsa, biz avukatlar orada olacağız. Adalet ülkemize gelene kadar mücadele etmek boynumuzun borcudur. Mersin Barosu olarak, avukatları ve aileleri darp eden polisler hakkında soruşturma açılmasını, saldırganlara hak ettiği cezanın verilmesini talep ediyoruz. Çorlu tren kazası davasının her aşamasının yakın takipçisi olacağımızı meslektaşlarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadesini kullandı

MERSİN KENT HABER

PalaPala