GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-05-2019 11:08   Güncelleme : 30-05-2019 11:22

DİTAV Mersin Diyarbakırlıları İftar Yemeğinde Buluşturdu

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) Mersin Şubesi , düzenledikleri iftar yemeğinde Diyarbakırlı hemşerilerini buluşturdu.

DİTAV Mersin Diyarbakırlıları  İftar Yemeğinde Buluşturdu

DİTAV Mersin Şubesinin Mersin Tenis Kulübü’nde düzenlediği iftar yemeğine DİTAV YK Başkanı Ferudun Gündüz,DİTAV K Başkan Yardımcısı Kadir İdiş,Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Mehmet Yağcı,MeÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kemal Birdir,Toros Üniversitesi Öğretim Üyesi Köksal Ha Hazır,Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş,Yörüksüt Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Şen,19 Mayıs Anadolu Lisesi Müdürü M.Naci Durmaz’ın yanı sıra pek çok davetli  katıldı.

İftar akşamı EYVAN Halk Müziği Korosu Diyarbakır türkülerinden oluşan bir konser verdi.

İftar Yemeğinde yaptığı konuşmasında DİTAV Mersin Şube Başkanı Ferudun Gündüz ,80 sonrası yaşanan olaylar sonucu Diyarbakır’dan göçmek zorunda kalıklarını,Mersin insanının kendilerine kucak açmasından duydukları memnuniyetlerini dile getirdi.Göçlerin birer tehdit olarak görülmesinin yanlış olduğunu belirten Gündüz,göç edilen şehre  sosyal,ekonomik,kültürel  her alanda farkındalık yaratarak  zenginlik kattığına dikkat çekti. Gündüz  ,Mersin’de 65 bin Diyarbakırlı’nın yaşadığını ,burada farklı sektörlerde kent ve ülke ekonomisine katkı sağladıklarını  ifade etti. Diyarbakırlılar arasında dayanışma ve işbirliğini artırmak için çalıştıklarını belirten Gündüz, Diyarbakır Vakfı olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında  bilgilendirdi.  Emeği geçenlere teşekkür plaketi  takdim edildi.

Başkan Gündüz konuşmasını ”Vatanı kimin daha çok sevdiğini kimse bilemez.Diyarbakırlılık demokrasinin teminatıdır.” sözleriyle tamamladı.

EYVAN Halk Müziği Korosu bir birinden güzel Diyarbakır türkülerini seslendirdi,konuklar türkülere eşlik etti.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

PalaPala